CRT TV Toshiba 285D8, nefunkční vertikál- VYŘEŠENO
Moderátor: Moderátoři
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Michal22 píše:Ještě dotaz do pléna- myslíte že je to pojistkový odpor? Podle té růžové barvy tělíska bych tipnul že asi ano
přiznám se že mě nikdy nenapadlo že růžové odpory jsou pojistkové odpory (ani jsem snad nevěděl že něco takového vůbec existuje), je to teda pravidlem že se to pozná podle téhle barvy? A jak to vlastně funguje? Lze si to představit jako pojistka + odpor v serii?
A jestli je pojistkový určuje snad jen jeho typ - pochybuju, že to lze rozlišit vizuelně.
Oproti normálním má v jednom místě "zúženou" dráhu odpor. vrstvy - zaručené místo kde dojde k jeho přepálení. A jak už bylo uvedeno, v tomto místě pak bývá obyčejně vypálené malé kolečko.
O pojistkových rezistorech se tu už debatovalo - pohledat
Pojistkový odpor našel kamoš, tak nemusím řešit zda je ten růžový pojistkový či ne.
Díky za rady
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...