notebook - pripojeni zdroje

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Cust

notebook - pripojeni zdroje

#1 Příspěvek od Cust »

Zdrarvim vsechny.
Potreboval bych, aby mi program ktery jsem vytvoril zjistil, zda je spusteny na pocitaci napajeneho ze site nebo jen z baterky (neco jako ma treba instalace service pack ve win). Jde mi o to, ze pocitac pak bude pripojeny na PLC a musi vydrzet jet 5 hodin, tak aby tam nekdo nesoupl notase jen s batrkou (mohl by to byt docela drahy spas).
Existuje nejaka promena volne pristupna? Nebo neco podobneho?
Dik
Miri

Jde to!!!

#2 Příspěvek od Miri »

Hledej, šmudlo!!! A Zadarmo do vlastního softu!!! Asi jsi vážně z Prahy a absolutně mimo realitu !!!
Miri
rezis

#3 Příspěvek od rezis »

Tak windows ro sam o sobe rozlisuje kdyz si necha s zobrazit ikonu napajeni. Dokonce podle toho reguluje podsvit a chod HDD a CPU. To je spis ale HW zalezitost.
Internet - metla lidstva
Cust

Re: Jde to!!!

#4 Příspěvek od Cust »

Miri píše:Hledej, šmudlo!!! A Zadarmo do vlastního softu!!! Asi jsi vážně z Prahy a absolutně mimo realitu !!!

trosku ti nerozumim :-) jestli ti jde o muj puvod, tak jsem z jizni moravy a par let bydlim v Praze

rozlisuje to win (ukaze stav baterky nebo pripojeni zdroje)
take to rozlisi instalace service packu, bez zdroje nejde spustit
jen nevim jaka promena na to ukazuje a nevim jestli je volne programatorsky dostupna
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Jestli by nevadilo, že to nezareaguje okamžitě, nastav si v ovládacích panelech (Možnosti napájení) varování třeba hned při 90% nabité baterii (nebo 50%, nevadí-li ještě delší prodleva):
Akce při stavu baterie: Spustit program....
Nebo generovat specifický zvuk, který budeš někde jinde identifikovat, nebo po síti poslat hlášení na tiskárnu... možností je ještě hromada.
A ten program ať ti dělá, co potřebuješ, dál už to zvládneš.
Cust

#6 Příspěvek od Cust »

ono nejde o to, ze bych na to zapomel ja, proste bych to nikdy bez site nepustil, ale problem je v tom, ze to obcas bude obsluhovat nekdo, koho ani neznam a aby on neudelal pakarnu.
proste aby to bylo blbovzdorne!
pokud bych to mel jen nekdo narizene aby to pripojil k siti, tak je jasne, ze nejjednodusi je se podivat na LED diodu na notebooku (kontrolka napajeni ze site), jestli sviti nebo ne. To ale bouhuzel nezamezi joudovi aby to spustil a nasledne vypustil plyn za pul milionu korun. To by pak asi napadlo nekoho, aby sio stezoval na mne, ze ja jsem udelal vadny program.
Cust

#7 Příspěvek od Cust »

tak jsem neco nasel na msdn2.microsoft.com
takze jestli to nekoho zajima, tak pro VB pisou tohlencto:

[StructLayout(LayoutKind.Sequential)]

public class SYSTEM_POWER_STATUS
{
public byte ACLineStatus;
public byte BatteryFlag;
public byte BatteryLifePercent;
public byte Reserved1;
public Int32 BatteryLifetime;