notebook - pripojeni zdroje
Moderátor: Moderátoři
notebook - pripojeni zdroje
Potreboval bych, aby mi program ktery jsem vytvoril zjistil, zda je spusteny na pocitaci napajeneho ze site nebo jen z baterky (neco jako ma treba instalace service pack ve win). Jde mi o to, ze pocitac pak bude pripojeny na PLC a musi vydrzet jet 5 hodin, tak aby tam nekdo nesoupl notase jen s batrkou (mohl by to byt docela drahy spas).
Existuje nejaka promena volne pristupna? Nebo neco podobneho?
Dik
Re: Jde to!!!
Miri píše:Hledej, šmudlo!!! A Zadarmo do vlastního softu!!! Asi jsi vážně z Prahy a absolutně mimo realitu !!!
trosku ti nerozumim
rozlisuje to win (ukaze stav baterky nebo pripojeni zdroje)
take to rozlisi instalace service packu, bez zdroje nejde spustit
jen nevim jaka promena na to ukazuje a nevim jestli je volne programatorsky dostupna
Akce při stavu baterie: Spustit program....
Nebo generovat specifický zvuk, který budeš někde jinde identifikovat, nebo po síti poslat hlášení na tiskárnu... možností je ještě hromada.
A ten program ať ti dělá, co potřebuješ, dál už to zvládneš.
proste aby to bylo blbovzdorne!
pokud bych to mel jen nekdo narizene aby to pripojil k siti, tak je jasne, ze nejjednodusi je se podivat na LED diodu na notebooku (kontrolka napajeni ze site), jestli sviti nebo ne. To ale bouhuzel nezamezi joudovi aby to spustil a nasledne vypustil plyn za pul milionu korun. To by pak asi napadlo nekoho, aby sio stezoval na mne, ze ja jsem udelal vadny program.
takze jestli to nekoho zajima, tak pro VB pisou tohlencto:
[StructLayout(LayoutKind.Sequential)]
public class SYSTEM_POWER_STATUS
{
public byte ACLineStatus;
public byte BatteryFlag;
public byte BatteryLifePercent;
public byte Reserved1;
public Int32 BatteryLifetime;
public Int32 BatteryFullLifetime;
}
public enum ACLineStatus : byte