Šikmý vrh příklad
Moderátor: Moderátoři
- heldybeldy
Cela udalost bude trvat T=s/v=4/8 =0.5s
co bude tiez doba letu vo zvislom smere. T=2*Vy/g z toho zvisla (pociatocna,resp. koncova) ryclost Vy=T*g/2
=0.5*9.81/2=2.45m/s
potrebna pociatocna kineticka energia E=0,5*m*Vy*Vy=0,5*60*2,45*2,45=
180J
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
ZVUK2000 píše:3840J?
BOBOBO píše:Ve stovkách a méně , do 330 .
procesor píše:180,44J
Bernard píše:615 J.
Přesně takto to někdy vypadalo na matematickém cvičení na VUT. Parafráze jistého výroku o právnících říká, že na 20 studentů připadá minimálně 22 výsledků. Já jsem dopadl neslavně, počítat se mě moc nechtělo, a tak jsem navrhl o správném výsledku hlasovat...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Pardon, špatně jsem dosadil za "g".breta1 píše:S tím špatným zadáním souhlasím, s tvým výsledkem ne, procesor to má přesněji.
Pokud vezmu tuto konstantu správně, vyjde mi 180,3 J. A v tomto případě je v zaokrouhlování zakopaný pes, páč se to ještě násobí. Dosadím-li 10, což se občas také dělá, bude rozdíl ještě větší (konkrétně 187,5 J).
Důležitý je tady postup, a ten má správně Procesor. Půl vteřiny ta věc letí, 0,25 sekundy stoupá, stejnou dobu klesá. Energie je nutná na stoupání, takže čas je čtvrt vteřiny. Ovšem striktně vzato podle zadání je energie nulová, páč to co se spotřebuje na stoupání, se zase promění na kinetickou energii při klesání
Bernard počítá zbytečnou oklikou. My neznáme skutečnou rychlost "vystřelení" hmotného bodu, ale její vodorovnou složku. Takže používat tady jakékoli goniometrické funkce je opravdu zbytečné
Že by to mohlo vycházet s nějakou hodnotou zaokrouhlenou na desítky nebo dokonce stovky je asi nemožné.[/b]
- heldybeldy
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zkus to aplikovat na klobásu a sebe jako spotřebitele, co z toho vlastně vznikne....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Vidíš? O spotřebě ani slovo