Předělání LED lampičky na baterky na USB lampičku k PC

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
EKKAR

#16 Příspěvek od EKKAR »

rnbw píše:Tak tam da jeden a pol diody :D
Jistě, stačí jednu nebo obě "obyčejný" křemíkový nahradit nějakýma silnějšíma se Schottkyho přechodem. Dvě v sérii budou mít úbytek kolem 1V celkem.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Michal22

#17 Příspěvek od Michal22 »

PeteBurns- ty původní hodnoty mě ukazoval neznačkový měřák YDM 300B (klon Metexu M 3800), tak jsem ještě pro jistotu vytáhl Metex M-3860 a s tím to taky ukazuje přes 1,6V. Koukej
Přílohy
baterky.jpg
(148.08 KiB) Staženo 69 x
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
MetalGod

#18 Příspěvek od MetalGod »

PeteBurns: Jo a zapomínáš na to, že úplně nově koupený baterie != fungl nový baterie. Ony ty baterie, všechny baterie, se samovolně vybíjej, může to bejt třeba 10% kapacity za rok, možná víc.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#19 Příspěvek od PeteBurns »

Neboj, nezabudam, islo mi hlavne o to, ze to napatie je elektrochemicky dane a tri clanky nikdy nebudu moct mat viac ako 5V, ale aspon som sa dozvedel nove veci, vraj to napatie zavisi od cistoty pouziteho oxidu manganu, preto moze byt od 1.5V az do kusok nad 1.6V :) Ale tamtych 1.609V je naozaj rekord, nikdy som viac ako tusim 1.57V nevidel...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“