plynový kotel Dakon DUA 24 RT

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
pepik9

#16 Příspěvek od pepik9 »

Tlakem vody to asi nebude, to by se vůbec nerozeběhl. Jen když je tlak těsně nad hranicí sepnutí, při záběru čerpadla by mohl klesnout a vypnout.
Pro zajímavost - jednou mi také kotel nezapl, doplnil jsem vodu a pořád nic. Zjistil jsem, že nespíná tlakový spínač. Když dorazil nový, starý jsem vyndal a ten měl hrdlo zalepané něčím co vypadalo na pohled jako usazený cukr. Když jsem to vydloubal, funguje normálně dál. Topení bylo komplet nové asi 6 let.
Asi dva roky po plynofikaci mi kotel také začal vypadávat do poruchy. Přivolaný servisák mi říkal, že v elektroventilu je voda. Kotel je v podkroví. Druhý nebo třetí den se to opakovalo. Zavolal jsem plynaře. Dorazili potmě, ja asi čtvrt hodiny po nich. Předváděli mi odfukováním přípojky, že tam žádná voda není, ale po tom se to už neopakovalo.
Přílohy
Tlakovy.jpg
(13.64 KiB) Staženo 152 x
TAKJAN

#17 Příspěvek od TAKJAN »

Že je řeč o plynových kotlích. Bráchovi přišel prospekt (neviděl jsem ho) s nabídkou zelená úsporám či jak je to, s tím ať zašle snímky a dokumenty domku, kotle atd s tím ,že vypracují tepelné ztráty, dokumentaci atd a jeho investice do kotle bude cca 4000,-Kč. Zdá se mi to moc hezké, z diskusí vím, že to není jen tak, ale u nás je možné vše. Kotel za 30 napálí na 60 a ještě vydělají. Nedostal jste to někdo?
kaja4

#18 Příspěvek od kaja4 »

Centauri73.Jaká je v kotli elektronika.HONEYWELL nebo PROCOND?
Pokud je to PROCOND,tak si pořádně prohlédni pájené spoje a to hlavně u konektorů a relé a propájej je.Pokud by byla vadná snímací elektroda,tak kotel by šel do poruchy a zablokoval se.V kotli je ještě zapalovací elektronika S4561A i tato může být vadná. Nejčastěji na ni odchází keramický hybridní obvod.Pokud na zapalovačku jde z řídící elektroniky trvale 230V,pak je vadná zapalovačka. Přijeď,na počkání opravím a ověřím správnou funkci obou elektronik.
milous2

#19 Příspěvek od milous2 »

Jdu náhodou kolem a tak zdravím
Podobná né-li stejná závada kotle jako zakladatele vlákna mě potkala u kotle Protherm Medvěd 40.
Problém v zapalovací elektrodě. Nakoupil jsem sadu dílů od fy. Dílynakotle. Jinak jsem čerpal rozumy i ze stránky fy. Brisk Tábor (popsáno viz foto a odkaz.
http://www.brisk.cz/katalogy/technicka- ... -ion-sondy

http://www.dilynakotle.cz/nahradni-dily ... trody_k14/

Tak kdyby to pomohlo i ostatním hledajícím.
Přílohy
zapalovací elektrody.JPG
(64.26 KiB) Staženo 167 x
Maxipes

#20 Příspěvek od Maxipes »

Na plošných spojích je často mizerný cín.Pozná se to tak,že tam letovaný odpor nedrží.Stačí ze něj vzít a cín se vydrolí.Okem to není vidět.musí se to zkoušet rukou.Stalo se mi to u řídící desky zapalování.Prostě něčím píchat do cínu,jestli se nedrolí.Nebo stačí kotel připojit přes rozdvojku a už nefunguje.Platí to i na Dakon Dua 24
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“