Regulátor teploty Omron z Číny-originál kvalita, zkušenosti?
Moderátor: Moderátoři
Regulátor teploty Omron z Číny-originál kvalita, zkušenosti?
Má někdo osobní zkušenost s kvalitou Omron z Číny zakoupenou na ebay apod?
Pouzivame napr. i original Hengstler za radove vyssi ceny. Ten uz jeden odesel. Uvnitr je podstatne vic elektroniky, nicmene po funkcni strance neni mezi cinou rozdil.
Mame i ponekud historicke ceske kousky IRC125 kde sviti jeste zarovka. Mel jsem trochu obavy co bude vlakno zarovky delat na masinach ktere se pomerne vyrazne chveji, nicmene zatim neodesel zadny. Maji 5000 pulzu na otacku, coz je zjevne i jeste dnes mimo moznosti cinskych omronu.
Nenašel jsem odpovídající PID 230V, termočlánek a SSR, hysterzí v desetinách C, v česku za cenu kolem 1 000Kč...
Na ebay prodávají jasně označené nové Omrony na fotech k nerozeznání od originálů, s krabičkou a etiketou na regulátoru přímo "OMRON", ale přitom v textu prodejce z číny je velmi často uvedeno "Brand: Unbranded"...tj. Neznačkové...takže nevím jak to mám chápat a asi to nebude chybné slovíčko nebo překlad, ale preventivní obrana solidního prodejce, který přece při prodeji regulátorů nových Omron v textu uvedel "neznačkové"...
Funguju u mas spominanych 20rokov, a mali sme z cca 60 regulatorov zavadu dodnes na cca dvoch.
Regulacia PID, moznost volit cidlo, vystup, binar,rele, alarm. A samozrejme vypocet PIDT automaticky.
Pre mna je to top regulator.
http://www.topregulace.cz/
Z mýho pohledu, funkčně O.K. ale co se týče provozu na 230V tam mám dost pochyby, naštěstí jde provozovat i na 12V