TV Belson : zdroj IPOS-150 "tika"

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#16 Příspěvek od PeteBurns »

Tak je to potom jasne, 2mA je nic, to uz by dokazalo hadam aj zabie stehienko napajat bez tikania :lol: Tak teda nic uz odpajat netreba a treba hladat chybu v tom zdroji :)
PC-maniak

#17 Příspěvek od PC-maniak »

:D:D tim stehnem si me dostal :D !

nojo hledat chybu :-/ kdyz ono vsechno sem promeril a 2x soucastky co se bezne prodavaj v kitech na opravu

http://www.ohmsupplies.co.uk/IPOS150-PSU-REPAIR-KIT

tak uz vazne nevim :-/

kdyby to nebylo pro znameho co nema moc chechtaku tak uz se stim ani dal netrapim a prdim nato.. ale ted nemaj jeho deti ani na co koukat

neda se ta ochrana co to vypne nachvilku odstavit ? moc se v tom schematku neorientuju
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#18 Příspěvek od PeteBurns »

Je to trochu netradicne rieseny zdroj - je PFC v poriadku? Je 400V tam kde ma byt 400V? Kedze mas 5VSB k dispozicii, hlavny zdroj riadeny OB2262 funguje, pri zopnuti PWRON sa zopnu vykonove FETy 4461-ky, takze musis mat skrat niekde na tych vetvach, bud 12V, 20V alebo inde - musis proste najst, kde je, kedze OB2262 je current mode PWM controller, skrat mu neublizi a bude cyklovat. Neda sa nic robit, musis ist na to logicky, zistit, co preco nefunguje a chybu odstranit ;) Idealne bude, ak pochopis celu schemu, inak sa dalej bez stastnej nahody nedostanes, a opravuje sa cielene, nie vdaka nahode :)
PC-maniak

#19 Příspěvek od PC-maniak »

no jeden mosfet(18N50) byl slehnutej nemel sem tu nahradu tak sem tam frknul
2SK4100

jsou zamenitelne ?

PFC podle osciloskopu posila impulz.. ale je to pres meze osciloskopu tak se toho moc vycist neda

tech 400v sem nemeril.. ty bych mel namerit na hlavnim elytu ze ?

EC2 - prvni stranka v pdf hned napravo

ehm kde vidis ty fety 4461-ky ?
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#20 Příspěvek od PeteBurns »

To sa pytas? Taketo veci musis vediet bez akehokolvek problemu predsa ;) Takze ktory z nich to bol? Aky je odber za nim? Musis zistit odber kazdej vetvy, inak sa dalej nepohnes :)
Inak ten povodny je 500V 18A, ta nahrada je 600V 6A, takze moc dobru nahradu si nezvolil, dlho vydrzat nemusi ;) Kratkodobo na skusku staci, ale dlhodobo by som to urcite neriskoval, ma 3x mensi povoleny prud, co je riadny rozdiel...Je to ale N-fet, tie co spinaju napajacie vetvy su P-fety, takze vymenou tohoto N-fetu si zatial nic nedosiahol, chyba bude este niekde inde ;)
Akoze kde ich vidim? Ty si pripad, predsa na vystupe do kazdej vetvy, kedze ich spinaju :lol:
PC-maniak

#21 Příspěvek od PC-maniak »

neni to nahrada na dobro je tam prave jen kvuli vikendu.. nemam tu ten samej a nemam kde koupit =)(nic jineho tu nemam)

promin ja se v mosfetech moc nevyznam popravde prvni zkusenosti snima sem ziskal az jak sem si nechtene odedelal zdroj podlozkou :D(tam si asi taky radil ty ?)

vymena byla na Q4 prvni stranka napravo

jo ono tech 400v je zakresleno i ve schematku ted to vidim=) tak to sem prehledl =)

no ja ty P-fety nevidim nikde ve schematku :D

jake je prosim jejich oznaceni ? ve schematku a na jake strance jsou

chjo sem uz i slepej :lol:
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#22 Příspěvek od PeteBurns »

Na druhej stranke napravo, hore aj dole, IC5 a IC10 ;) Ten IC6 tiez, ale to je nejake cudo, co je to zac presne?
PC-maniak

#23 Příspěvek od PC-maniak »

jezis :D uz to vidim

no sem polomrtvej uz to dnes radeji necham =) dekuji za nakopnuti

rano je vypajim podivam se presne na oznaceni a zmerim je odpajene.. ty sem meril jen zapajene jestli nemaj mezi vyvody skrat jinak sem je nemeril
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#24 Příspěvek od PeteBurns »

Aha tak IC6 je N-fet 4410, je to OK, je spinany z tych 12V, takze prepoji 5VSB na vystup 5V...nic odpajat nemusis, ved uvazuj trochu, kedze ti to zacne cyklovat az po zapnuti PSON, tak logicky tie spinacie fety su OK, kedze v klude su vypnute a zdroj necykluje ;) Problem bude niekde na vystupe niektorej vetvy, kedze to zacne cyklovat az po zapnuti - nechaj PSON vypnute, aby si mal napatie iba na 5VSB, a skus prepojit napriamo tie mosfety, cize D-S, jeden po druhom, nech sa prislusne napatie dostane na svoju vetvu, pritom ho hned aj meraj, co zistis, daj vediet ;)
PC-maniak

#25 Příspěvek od PC-maniak »

Tak zmereno(multimetr mezi D-S) :

IC10 - 23mA
IC6 - 28mA
IC5 - 17mA

kdyz pripojim umelou zatez (12v /24v zarovka 60w) tak se nic nehreje nikde se nekouri :)

ja snad ty kondiky na vystupech vypajim a zmerim je venku (meril sem je jen zapojene)
PC-maniak

#26 Příspěvek od PC-maniak »

jinak kdyz pustim manualne vsechny vetve

tak TV normalne funguje

projdu znovu poradne vsechny soucastky v PSON

EDIT :Zitra budu nakupovat ty spravne soucastky

OTAZKA : mohu ten hlavni kondak (150uf/450V) nahradit 220uf/400v ?

GME ted nic jineho nemaj =( ted ale koukam ze maj jeste 150uf/400v nebude vadit ta voltaz ? ten by mel i stejnou hodnotu uf
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#27 Příspěvek od PeteBurns »

Tak teda ako to zatial vyzera, cykluje stale, ci nie? Tie odbery su vsetky OK, ak nebola chyba v ziadnej napajacej vetve, tak potom jedine v tom PFC, to sa tiez zapina spolu s tymi P-fetmi. Byt tebou, tak ten kondik urcite nedavam 400V, kedze to je na hranici, pravdepodobne vydrzi, ale nemas istotu, dokedy, pri takej kapacite a takom napati by som to neriskoval - to uz je lepsie pouzit mensiu kapacitu, ale vyssie napatie, nieco tam hadam budu mat.
PC-maniak

#28 Příspěvek od PC-maniak »

no kdyz pustim vsechny vetve manualne tak zdroj chodi normalne (do STB neni privedeno zadne napajeni)

kdyz to takhle pripojim k tv tak funguje (odpojen STB kablik do mainboardu)

jj tak videl sem tam 100/450
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#29 Příspěvek od PeteBurns »

No a pokial to zapnes normalne, tak stale cykluje? Ak hej, tak to potom musi byt ten PFC obvod, zjavne nebude iba ten N-fet zly, ako vzdy odide aj riadiaci IO, ako si uz mal moznost zistit :) Ak je miesto, tak nie je problem dat dva mensie kondiky paralelne, aby bola kapacita spravna aj napatie, ale v tomto pripade je dolezitejsie napatie ako kapacita.
PC-maniak

#30 Příspěvek od PC-maniak »

Kdyz to nakopnu normalne tak cykluje

tak koupim novej pcf a uvidim =)

no mista je tam jak v mravenci riti :-/

uvidim co budou mit primo skladem na prodejne ;)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“