Sharp LC-32LE632E

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
lixis

Sharp LC-32LE632E

#1 Příspěvek od lixis »

Zdravim, moc jsem nechodim. Vetsinou si poradim sam. Mam lcd tv, ktera kdyz se zapne, tak vypada jakoby se nezapla. Z deseti centaku od TV, kdyz se clovek soustredi, tak vidi obrazy a pismena. Jako-by se nezaplo podsviceni.

Tohle sem mel u zname a zkusenosti mam, kdyz nejede jedno z traf. Tenkrat bylo hlidany jedno traficko pojistkou a byl rupnutej mosfet.

Tady je traficko jen jedno s jednim primarem a vice sekundarama. Elity jsou dobre, tranzistory a diody na chladicich a i ostatni soucastky ok.

napeti 24/12/3,3 power on a adj jsou.

Udajne tv obcas chvilema se zapla a pak ne.. Pak uz vubec. Takze chyba se zhorsovala.

Napada me tedy vada na trubkach. Kdysi sem mel TV kde se nezapla vubec a pres servisni menu sem vymazal chybu a jela, ale tady se nedostanu ani do toho SM, nebo nevim jestli jsem z tohoto manualu to spatne nepochopil.

http://www.servisplusonline.com/uploade ... le630e.pdf

Nicmene nemam zkusenosti s trubkama. Jeste jsem se k nim nikdy nedostaval. Vim, ze na nich mohou bejt studene spoje, nebo rovnou odrovnane.

Jestli nekoho neco napada neco jineho, nez se pokusim dostat na trubky, tak budu rad :-) .
zvaty

#2 Příspěvek od zvaty »

Nejprv zmer ohmicky to traficko pro podsviceni. SM ....nyni nepotrebujes.
lixis

#3 Příspěvek od lixis »

jj jsem meril taky. pokud nema mensi zavitak, tak je ok. obvod ma, na sekundaru po 1ohmu a na primaru pul ohmu.
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Sharp 32"? Vymaž v SM chyby a máš klid. Tak na týden.
..to bude jen ňákej odpůrek
lixis

#5 Příspěvek od lixis »

bych rad vymazal,jen u tohodle typu mi nejde nejak se tam dostat. nevim zda nedelam neco spatne. u jineho typu v manualu psali presne kombinaci tlac a tady velky hovno :-D .
mi-ro

#6 Příspěvek od mi-ro »

No pokud jsou trubky nebo VN trafo total, tak to měnič shodí ihned a prostě se to nerozsvítí ani v "K" modu i kdyby to Babiš přehlasoval.
..to bude jen ňákej odpůrek
lixis

#7 Příspěvek od lixis »

Tak jsem rozebral zjistil par novych veci, podle schema to je ledkova tv, za trafo dali 2 usmernovace a jde do obrazovky 8 dratu.. tzn 4 pasky s ledkama.

Jedna patice na pasce byla odlepena. Jsem ji naletoval zpet a slozil.. Ted uz nevidim v TV ani ten zatmavenej obraz ve tme a ted uz tv po zapnuti blikne a cerno.. Takze chyba je na podsviceni nekde jeste, jen nevim proc se to zhorsilo, ze uz nejde videt nic.
lixis

#8 Příspěvek od lixis »

Pridavam info, driv sel aelspon zvuk a sel videt cerny obraz, po naletovani patice na led pasku z5, nejdou videt ani obrysy. Reset TV pres SSM jump se TV blika v intervalu 2x dlouze a 7x kratce.

Myslel jsem, že se nacetla chyba do pameti, ale to by nejspise tim jumpem pomohlo.

deska: DPS-93BP

postup a chyby :

http://electro-medical.blogspot.cz/2015 ... mosaic&m=1

schema invertoru:
http://www.electronica-pt.com/esquema/f ... own/25418/

Narazil jsem na zvlastnost R702 a R706. jeden ma 50R a druhej 100R, pritom podle meho by mely mit stejne. znaceni je odlisene, nemaji klasicka. 01A a 68x. Nejspis to bude v poradku, odpory jsou v rade.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“