Programování EPROM
Moderátor: Moderátoři
Epromky už jsou trochu obsolete, tak je už na každém rohu nekoupíš. A ano, uvedeným programátorem je můžeš klonovat. Pouze, pokud bys potřeboval provést výmaz, potřebuješ ještě UV mazačku, ty z Ebay totiž klidně můžou být něčím naprogramované, to se celkem běžně děje, někdo skoupí zásoby ze zrušené výroby a že je v tom program neřeší. Mazání jde i horským sluníčkem, sám jsem to ale nezkoušel, mám mazačku od Elnecu. Existují taky OTP verze bez okénka, ty už po naprogramování mazat nejdou, čip je zapouzdřený v plastu a UV se k němu nemá jak dostat, prý jdou mazat rentgenovým zářením, ale to už jsem vůbec nezkoušel, OTP znamená one time programming, přeprogramování se nepředpokládá.
Třeba bys to i dokázal, když se budeš opravdu snažit. Sloh máš jako celkem rozumný člověk.Kvety píše:že na změny v samotném programu nemám šanci
Samotné zkopírování paměti (která navíc není nijak chráněná) by s tou zapisovačkou nemělo být složitější než zkopírování CD.
Bacha na to, že je přes limit pro DPH.
To největší pouzdo by mohl být procesor. Zjisti si jaký je to typ a podívej se po nějaké literatuře o jeho programování.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kvety píše:Mám UV baterku, postačí jako mazačka?
Kvety píše:ZdenekHQ píše:Jo, ale vezmi si na to rok dovolenou...
Radši kdyby jsi mlčel, než takhle hnusně odpovídat. Nevím, nevyznám se, tak se zeptám.
Ano, promiň, spletl jsem se. Některé paměti vyžadují i dva roky dovolené.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
rnbw píše:Na mazanie potrebujes UV-C ziarivku a trva to desiatky minut.
Môžem potvrdiť. V práci používam túto mazačku a kompletné vymazanie trvá 25-30minút. Má tu výhodu, že naraz môžem mazať 5ks.
Je lepšie niekoho v okolí nájsť, čo má patričné vybavenie, aby ti vymazal a preprogramoval pamäte. Ak nikoho nemáš som ochotný ti to urobiť za poštovné. Na programovanie používam Elnec programátor a ten vie v niektorých prípadoch identifikovať vadnú pamäť.
Pozdravuje Vás Martin
Akurat to mam v kartonovej skatuli. UV-C ziarivku som kupil na eBay.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
A protože jsme byli netrpěliví, mazali jsme kratší dobu a pak stačil jeden špatně vymazanej bit, abysme museli začít znovu s mazáním...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]