Odstranění vteřinového lepidla na radiomagnetofonu

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
beaumonty

Odstranění vteřinového lepidla na radiomagnetofonu

#1 Příspěvek od beaumonty »

Dostal se mi do rukou starý radiomagnetofon, u kterého nějaký kutil přilepil odchlipující se samolepky na dvířkách kazety vteřinovým lepidlem. Samozřejmě tak nešikovně, že jsou vidět šmouhy. Znáte způsob, jak šetrně odstranit zbytky lepidla, aby zároveň nedošlo k poškození plastových dvířek? Děkuji všem za rady.
Jodr

#2 Příspěvek od Jodr »

Šetrně to nejde. Vybrousit a rozleštit.
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
cputakt
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od cputakt »

konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

leda vybrat dvířka z podobného stroje (vraku) původem SD a vyměnit, jo pokud to není příliš raritní aparát, dlouze jsem sháněl dvoji VU metry do cívkače Unitra a povedlo se, u popelnic na sídlišti v dešti stál a na mě čekal
http://img24.cz/images/61808726666216549100.jpg
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
starecd

#5 Příspěvek od starecd »

Pokud to jde, vyměnil bych to plexisklo. Jinak napiš aspoň, co je to za kazeťák, nějaké dvířka bych ještě měl mít, nebo hoď foto. Sám jsem chtěl řešit podobný problém, ale jelikož to rádio po zprovoznění hraje v kuchyni, tak jsem se na to vybodl.
beaumonty

#6 Příspěvek od beaumonty »

Tak jsem použil odlakovač na nehty bez acetonu, nanesený na vatovou tyčinku. Trvalo to sice déle, ale šlo to dolů. Plexi to nerozleptalo - pozor, na rozdíl od klasického plastu, který se po nanesení odlakovače leptá. Vše samozřejmě vyzkoušeno na jiném vraku. Radiomagnetofon je JVC PC-W47. Občas něco takového donesu domů a bavím se renovací těchto přístrojů. Na rozdíl od dnešních plasťáků hrají hezky a nejsou šizené na kvalitě.
Děkiji všem za rady a své partnerce za půjčení odlakovače.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“