HDMI to VGA
Moderátor: Moderátoři
Převodník, na který jsem dával odkaz, už dekodér PAL obsahuje. Samozřejmě i s tím, že vodorovné rozlišení v barvě nepřesáhne 200 bodů na řádek, spíše ještě méně.
Mimochodem - ze Spectra lezly signály Y, U a ±V, takže adaptér sběrnice ZX -> RGB také nevycházel zrovna jednoduše, ale na dnešní poměry zase moc složitý nebyl, co je to nějakých 30 součástek, že? Ale dal se spáchat doma na koleně z dostupných součástek (vzorkovací zesilovače řady 311 a pod.)
Najradšej by som mal HDMI to HDMI s "neutralizáciou" HDCP, ale také asi nehrozí.
Prodejci o tom jen zřídka kdy něco vědí, často jim to vůbec nic neříká, jen v lepším případě přeloží prospekt od výrobce.
Pořád mi přijde jednodušší namísto shánění převodníků sehnat monitor, který má přímo videovstup. Ty převodníky nejsou levné a ani příliš dostupné, sehnat bazarový Acer, HP nebo Samsung s video-in by neměl být problém.
Duvsan píše:http://www.ebay.com/itm/1080P-HDMI-TO-VGA-Output-Black-Video-Converter-Adapter-Support-HDCP-/272104564381?hash=item3f5ab2269d:g:ttgAAOSwHQ9WZ6Vg
Dnes mi to prišlo, tak som ho vyskúšal. Ako monitor som použil ASUS VW221D. Ono to fungovalo na všetkých rozsahoch okrem 576i a 1080 a na 720p_50Hz neroztiahol obraz na celú plochu, ale po chvíli prevádzky akosi zostal funkčné len 720p_60Hz. Keď som tú hračku odpojil a opätovne pripojil, chytila sa i na ostatné pôvodne podporované rozsahy. Ale obraz nič moc.
Keby ten Fujitsu tmavé plochy nefarbil do modra a keby vedel doostriť (SHARPNESS), celkom by obstál ako alternatívny TV.
Vlákno, kde ste riešili, prečo monitor nie je vhodný ako TV, som nevidel, ale pripadá mi, že ide o SHARPNESS, ďalej o umelú obdobu jasovej automatiky, inú gamu, vyšší podsvit a zopár fičúr pre oko diváka. Signálovú časť teraz neriešim. Je tak?
Riešenie na HDCP som asi našiel, ale zase až tak ho asi nepotrebujem.