Zářivka

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Filda

Zářivka

#1 Příspěvek od Filda »

Chci si koupit zářivkovou trubici do terárka (s UVA a UVB) Nechci ji zapojovat klasickým způsobem (tlumivka , startér) chtěl bych to řešit elektronicky a bez blikání při startu.............. nemáte nějaké schémátko?
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od AmarokCZ »

Výborná věc je tohle:
http://www.danyk.wz.cz/zarivk_p.html
Nebo můžeš udělat předřadník jako u CFL, ale je to trochu složitější na oživení a volbu součástek.
meno

#3 Příspěvek od meno »

Hodí sa akýkoľvek elektronický štarér. Ale ja by som to nebastlil ! Vykuchaj nejaký zo zdochnutej kompaktky !

Ale prečo ti vadí blikanie pri štarte ? S klasickou tlmivkov je to najjednoduchšie !
:D :D :D
Filda

#4 Příspěvek od Filda »

to je pravda že je to daleko jednoduší ale píšu že to mám do terárka ........ ve kterém budou ještěři ...... a to blikání zvířatům vadí (polekají se)
galjo

#5 Příspěvek od galjo »

Skus im nasadiť okuliare pri štarte :D aby sa nemohli zlaknúť. A oni si postupne zvyknú..
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

Neměli by ještěři mít spíš stmívač a napodobovat noc/den ?
Filda

#7 Příspěvek od Filda »

no šak tahle zářivka bude svítit přez den ...... pak zhasne a rosvítí se žárovka napodobující měsíční světlo........ jim prostě vadí ten stroboskopický efekt při startu ........... PS:
http://www.danyk.wz.cz/zarivk_p.html tohle bych si udělal ale nevím kde mám nabrat ten IO ......... v GM jsem ho nenašel :roll:
Filda

#8 Příspěvek od Filda »

Oprava........ špatně jsem hledal ...... ten IO tam je takže do toho asi půjdu :)
Sendyx

#9 Příspěvek od Sendyx »

A co dělají chudáci ještěři za bouřky ? taky se lekají ?
Teď jsem mluvil se zasloužilým teraristou, říkal něco o hovadině, akorát že je mnohem podstatnější zdroj UV než nějaké blikání u zářivek, ovšem závisí na druhu ještěrů...
Naposledy upravil(a) Sendyx dne 20 kvě 2007, 18:57, celkem upraveno 1 x.
Filda

#10 Příspěvek od Filda »

No tak na poušti asi každý den ráno bouřka nebude co :lol:
Filda

#11 Příspěvek od Filda »

Nevíte prosím jak mám u toho předřadníku http://www.danyk.wz.cz/zarivk_p.html vypočítat tu tlumivku před zářivkou? Myslím jako : jakou zvolit feritovou kostřičku (průřez jádra), počet závitů, tloušťka drátu.....(pro 25W zářivku) ? (píšu to sem ať zbytečně nedávám další téma) dík
meno

#12 Příspěvek od meno »

Nič nepočítaj tlmivku daj zo zdochnutej úsporky ! Tých sa všade váľa plno !!!
:D :D :D
Sendyx

#13 Příspěvek od Sendyx »

Pokud neřešíš stmívání, dej tam klasickou tlumivku a vykašli se na nějakou home made neodrušenou elektroniku.
Filda

#14 Příspěvek od Filda »

Sendyx píše:Pokud neřešíš stmívání, dej tam klasickou tlumivku a vykašli se na nějakou home made neodrušenou elektroniku.
NENE určitě se na to nevykašlu .......... udělám si to ve škole na praxi (aspon mám co dělat), má to daleko menší spotřebu než tlumivka, není tam to blikání atd..... :wink:
Sendyx

#15 Příspěvek od Sendyx »

jak myslíš... ale 4 z 5 varanů a 9 z 10 ostatních obratlých doporučují klasickou tlumivku :D
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“