Lenovo IdeaPad S10-3 neni recovery oddil

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Lenovo IdeaPad S10-3 neni recovery oddil

#1 Příspěvek od robo »

Mam tady stroj od Lenova a nejaky "opravar" odstranil oddil kde byl zalohovany system. Takze nefunguje recovery konzole od Lenova. Chtel bych to napravit. Jen nevim jak na to. Prosim o radu. Dekuji
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ZdenekHQ »

Nainstalovat OS a stáhnout z webu patřičné ovladače. Dělal jsem to u Thinkpadu, snad to u toho IdeaPadu jde taky. Ale je to drbačka...

Originál recovery by šlo instalovat snad jedině klonováním vhodného disku z jiného PC.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
dreamer

#3 Příspěvek od dreamer »

Nepíšeš jaká verze Windows tam byla. Obecně tedy platí - instalovaná verze musí být stejná jako původní na níž je licence. Většina notebooků se prodává s 64 bit. Windows, záleží také jestli vrze Home nebo Pro.
U Windows 7 (štítek s lic číslem zespodu na NB) lze použít instalační DVD pro OEM verzi, pouze je nutná aktivace po telefonu (nic složitého, komunikuje se s automatem).
U verze 8, 8.1, 10 je lic. číslo obvykle zapsané v BIOS a po instalaci dojde automaticky k aktivaci.
robo

#4 Příspěvek od robo »

Os tam byl Windows starter. Ten opravar hdd komplet smazal vcetne oddilu recovery a natahl tam jinou edici windows. A majitel by rad starter, kvuli nevykonemu HW, Atom 450. Co jeste resim je je ze za prve nemam werzi starter a na netbooku neni licencni nalepka. Proste nikde neni. Pod klavesnici vpravo dole je mala nalepka informujici o OS- Windows Starter. A aby toho nebylo malo tak stitek s S/N udaji , ser, cislo atd je odrbany a tudis necitelny. Nejaka bila nalepka. Na strankach Lenova je nejaka utilita ktera by mela osahat notas a pomoci s identifikaci kvuli ovladacum, ale ta nefunguje ani pod IE ani pod FF. Takze je to dost spatny.
serviceman

#5 Příspěvek od serviceman »

Přímo u MS lze stáhnout Windows 7 Starter, SP1 angl. 32bit. 64 bitová edice Starteru neexistuje.
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
nekmil

#6 Příspěvek od nekmil »

Dostal se mi do ruky stejný "stroj".
Ten odkaz na Microsoft jsem zkoušel a při zadání Product key, mi to vyhodilo chybu a odkázalo na stránky výrobce. Tam jsem sice stáhnul(za peníze) potřebné soubory ale instalace se stejně nezdařila. V určitém bodě se instalace zasekla a tím to skončilo.
Tak jsem zkusil UBUNTU 14.04 a to šlo nainstalovat.
"počítadlo" sice nějak funguje ale ten Atom je i na tom Linuxu "lemra líná"
:(
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já jsem stahoval všechny soubory tady: http://support.lenovo.com/cz/cs/product ... beta=false
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Ten procesor je pomaly a prostredie Unity v Ubuntu na to nie je prave najvhodnejsie. S Ubuntu na starsich PC nemam dobre skusenosti.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“