Čím mažete řetězovou pilu?
Moderátor: Moderátoři
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Pak mám druhou na jemnou práci.
Dřevo mě dovezou z lesa v pětimetrových kládách (buk, dub, habr), nakrájím to pilou a naštípu. A až uschne, hurá s ním do krbu, přece jen je to jiný teplo, než elektrika.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Rozhodne tam nedavejte potravinarske oleje. Po case se rozkladaji a vytvori spolu s prachem takovou lepivou hmotu ktera zaschne, neda se nijak poradne odstranit a je to na vymenu cerpadla apod. Kdyz rezes jen obcas projevi se to za delsi dobu. V zadnem pripade to za tech par usetrenych kacek nestoji.
Vyjety olej taky neni problem, jen v nem muzou byt mechanicke necistoty a spini jak prase, takze nepouzivame.
U ekologickych oleju zalezi jak ktery, vetsinou jsou obdobne problemy jako u potravinarskych. Ty kvalitni jsou drahe a podle mne neni vetsinou zadny duvod k jejich pouziti. Pokud by ale nekdo mel nutkani byt za kazdou cenu "eko" muzu se poptat dodavatelu. Obcas delaji tezbu v ochranem pasmu vodarenskych nadrzi a tam na to dost hledi i ve vlastnim zajmu. Jsou silene pokuty kdyz napr. parskne hadice v hydraulice u tezebni techniky a nemaji tam ekoolej.
stasek píše:Moje zkušenost s ekologickým olejem je špatná. Po roce jsem chtěl pilu nastartovat, ale ta ekologická sračka byla zřejmě nějakej rostlinnej olej a řetěz byl v liště nechutně zalepenej a nebylo možno s ním hnout. Takže sundat a vyčistit lištu. Pak už to zase šlo. Zvykl jsem si tedy, než jsem ho vypotřeboval, poslední nádržku plnit třeba vyjetým motorákem. Pak už bez problémů. Nikdy už to svinstvo nekoupím.
Eko olej je stejný svinstvo jako Bio nafta. Musí se to úplně vyjet. Aby tam nic nezůstalo. Když má něco stát delší dobu, tak nalít normální náplně. Jinak nám bionafta u jednoho traktoru zničila vstřikovací čerpadlo a trysky... Déle stál a to co jsme potom vyplachovali z nádrže, fakt stálo za to. Bílej táhlej humus. Až aceton a wapka si s tím poradila.
- frantajetel11