Didaktik M
Moderátor: Moderátoři
Didaktik M
Disketovka sa nevyrábala kupovala sa hotová D80 alebo D40 keď si trafil na kus s Bulharskov mechanikov mal si o zábavu postarné
Iné príslušenstvo Kempston jojstick , modul Melodik - predchodca zvukovky
Centronics- na pripojenie tlačiarne alebo tej disketovky ak si pripojil disketovku tak si tliareň pripojil do konektoru na disketovke. A ináč nič iba čo si kto pribastlil ale Mko nebol nejak extra rozširovateľný !!!
drabek06 píše:Da se k tomu pripojit tiskarna, myslim ze BT100, pak joystick a kazetakTo je bomba vec
Jsem tam 15 minut nahraval hru a na konci me to napsalo ERROR
A jestě k tomu byly origo zeleny monitory
Vic mě zatim nenapada . . .
Sa pletieš Mko bežal farebne !!! Dokonca aj to nahrávanie a načítanie s pásky bežalo celkom dobre !!!
Můj hardware byl následující: "klávesnice", TV Tesla Pluto, obyčejnej kazeťák (s překopaným mikrofonním vstupem a sluchátkovým výstupem, aby signály měly požadovanou úroveň) a moje fantazie. Toť vše!
Všelijaký externí "hračičky" se špatně sháněj, na netu je určitě seženeš.
Pár schémátek najdeš třeba tady: http://www.simandl.cz/stranky/zxs/zxs.htm
meno píše:Sa pletieš Mko bežal farebne !!! Dokonca aj to nahrávanie a načítanie s pásky bežalo celkom dobre !!!
Přesně tak, dokonce se mi z toho povedlo vypudit tuším 22 barev (přesně si to nepamatuju, to bylo před 11 lety a bylo mi tehdá 12 let).
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
meno píše:drabek06 píše:Da se k tomu pripojit tiskarna, myslim ze BT100, pak joystick a kazetakTo je bomba vec
Jsem tam 15 minut nahraval hru a na konci me to napsalo ERROR
A jestě k tomu byly origo zeleny monitory
Vic mě zatim nenapada . . .
Sa pletieš Mko bežal farebne !!! Dokonca aj to nahrávanie a načítanie s pásky bežalo celkom dobre !!!
Ja vim ze to bylo barevny, ale v druzine jsme k tomu meli zeleny monitory a ty toho součást. Jinak ty kazety fungovaly dobre, ale po urcitym case se paska ohrala uz to nebylo ono a taky zaleželo co k tomu bylo za kazetak . . .
Jedine nedostupne IO je asi ULA a tu mam nastastie jednu nahradnu. Je to jedina SMD suciastka vnutri.
Dokonca na Mku bežal aj celkom zaujímavý správca súborov vždy sa musel nahrať na disketu s programami a pripomínal windowz ! Myslým že sa to volalo nejak Proxima alebo podobne ....
To bola doba ! Ke´d som strávil nad hranímhier alebo písaním Basicovských programov nejednú noc !
A zvlast 128K verzie niektorych hier boli paradne - napr. Dizzy - dalsie efekty, animacie, hudba a zvuky.
Musim to niekedy znovu rozchodit