Jak na automatické spouštění odsávání v dílně?
Moderátor: Moderátoři
Celé to tedy bude v rozvaděči. Musím tedy mít samostatný kabel ke stykači schovaném ve spínači na VZT, napojené na svorky cívky A1 A2. Ještě prosím o zapojení časového relé KT1 vpravo na obrázku – které to jsou svorky? Jinak je mi to snad jasné.
Jirko, díky za pomoc!
Vláďa
Co se týče minimálního výkonu, který musí udržet zapnutou VZT, tak tam to může být trochu komplikovanější. VZT nesmí vypadnout při chodu stroje naprázdno. Pokud zůstaneme u těch dřevorubeckých výpočtů, tak stroj má 400W motor, při maximálním zatížení potřebuješ např. 300W, při chodu naprázdno může být výkon např. 150W a už to koresponduje s lampičkou. Jestli nemáš klešťový ampérmetr nebo elektrikáře po ruce, který by oměřil skutečné proudy, tak se v tuto chvíli asi dále nedostaneme. Myslím že se pohybujeme pořád v hodnotách, které půjdou nastavit.
Jestli nemáš stykač pro VZT v tom samém rozvaděči, jako zásuvkové vývody, tak bys k němu musel dotáhnout kabel. V každém případě by bylo dobré prostudovat dokumentaci k VZT, jestli nemá třeba dálkové ovládání. Když se budeš připojovat do ovládacího obvodu stykače, tak to musíš udělat správně abys například nevyblokoval nějakou ochranu a pod.
Na KT1 jsem předpokládal využít spínací kontakt svorky 15, 18.
Když nebude něco jasné, můžeš mě chytit např. na skype jirka.hujo159555
Přímo na ten kabel k 3f stroji VZT připojit nemůžeš. To by VZT nevypla. Navíc pokud to táhneš ven z rozvaděče, tak si to zaslouží samostatné jištění. Já bych v tomto přípdě navrhoval dát za proudový chránič před proudové relé KF1 3f jistič pro VZT a z toho táhnout táhnout přívod.