Notebook HP Pavilion

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
djpepa

Notebook HP Pavilion

#1 Příspěvek od djpepa »

Dobrý den,mám nb HP Pavilion s procesorem Intel Core i3 3217 1.80MHz.Chci se zeptat,jde tento procesor vyměnit za lepší,výkonější?
Díky za radu,Josef
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Jseš si jistý, že je limitujícím parametrem nedostatečný výkon I3 ? Pokud se nejedná o nějaké simulace apod, tak je nejpřínosnější pro svižnost systému mít OS na SSD, I3 by měl být pro běžné věci CPU víc než dostačující. Provozuji daleko historicky cennější počítač a rozhodně mi pomalý nepřipadá.
djpepa

#3 Příspěvek od djpepa »

Díky za odpověď,já to chtěl pro syna,jestli by se výměnou zlepšila plynulost hraní her.
Prochy

#4 Příspěvek od Prochy »

Notebooky nejsou moc určené k hraní her. Jinak záleží jestli tam je u toho integrovaná grafická karta, či nikoliv. Pokud tam je integrovaná, tak ani svěcená voda nepomůže. Ale myslím si, že procesor to moc nepozvedne to hraní her. I kdyby grafická karta byla dedikovaná, tak kvůli rozměrům a spotřebě jsou ty grafiky hodně osekaný. To už je lepší pomalu šetřit na nějakej počítač, i když to vyjde na daleko větší finance.
Naposledy upravil(a) Prochy dne 02 bře 2016, 16:45, celkem upraveno 1 x.
pocitujlasku

#5 Příspěvek od pocitujlasku »

notebook nie je velmi vhodny na hranie, ak tam das vykonnejsi procesor, tak to nemusi zvladat napajanie - v ntb je vsetko robene "na mieru" danemu procesoru. a co je hlavne, moze sa to prehrievat. Notebooky maju katastrofalne chladenia a casto sa prehrievaju i tie procesory, ktore tam boli od kupy.
No vidis, a tak si sa bal
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Habesan »

Naprostá většina počítačů, u kterých se někomu nepozdávala rychlost, měla málo RAM.
Některé z nich měly zároveň i jiné problémy.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
p32

#7 Příspěvek od p32 »

djpepa píše:Díky za odpověď,já to chtěl pro syna,jestli by se výměnou zlepšila plynulost hraní her.

To musíš ale definovat konkrétněji jinak to budou jen dohady. NB se hodí na cokoliv, tzn. i na hry. Napiš kolik je klukovi a názvy těch her. Napiš taky , kolik tam je paměti a jaký operační systém a jestli 32 nebo 64 bitový.
Potom se dá konkrétně k tomu něco napsat.
Samozřejmě, že zvětšení paměti (pokud to jde) a výměna HDD za SSD řeší hodně problémů, ale na některé hry by to stačit nemuselo, protože tam už má velký vliv i grafika.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“