Nahrávání z ČRo
Moderátor: Moderátoři
Nahrávání z ČRo
Takže oklikou.
http://hledani.rozhlas.cz/iradio/
Do vyberte stanici: ČRo Vltava ; do vyberte pořad: Krásné hlasy. Potom: HLEDAT V ARCHIVU. Jsme na mojí stránce. Vyberu pořad a otevře se okno s přehrávačem
a poslouchám. Na PC mám také VLC.
- serviceman
- serviceman
- Artaban001
- serviceman
I když občas si něco nahraju pomocí VLC, častěji stejně tahám z archivu.
adresu a dopsat mp3. Když dám přehrát, tak to napíše:
Zadaný vstup nelze otevřít:
Přehrávačem VLC nelze otevřít MRL 'http://rozhlas.cz/audio/2629210.mp3'. Podrobnosti naleznete v záznamu informací.
Kaju se, měl jsem uvést, že používám Lubuntu 14.04. Domníval jsem se, že to není podstatné, ale i verze VLC je pro Linux. Můžou být odlišnosti proti Win. VLC jinak soubory mp3 na disku přehraje. Kde jsou ty "záznamy informací", nevím. Budu hledat.
- serviceman
to na netu u Win. Spuštění blokoval Firewall. Na foru Ubuntu to řešili také, má se smazat
" config/vlc/". Více lidí se ptalo, kde ve VLC najdou "záznam informací". Nikdo na to
neodpověděl. Nemám znalosti na to, abych to zprovoznil. Mám v PC původní přehrávač
"Audacious". Tam to také nejde. Všem děkuji za názory.
vlc-record-*.mp3, zbytek názvu tvoří datum, čas a název stanice.
Příklad celého názvu: vlc-record-2014-12-23-22h16m56s-Cesky rozhlas-.mp3 .
No, a pak si ten defaultní adresář pro ukládání změň (tedy, jestli to VLC pro Linux umožňuje, od odchodu základní desky ve starém Dell C840 už Linux používám jen vyjímečně a ještě jen live distribuci, tak jsem to nezkoušel).
- serviceman
Podle postupu, který jsem popsal, se ti soubor neuloží? A to je to, co jsi chtěl!
(Mimochodem názvosloví, abychom se domluvili, je podstatné. Teď používáš výraz "spustit", ale nic takového v VLC není!)