Čo všetko robí prehrávač?

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Duvsan

Čo všetko robí prehrávač?

#1 Příspěvek od Duvsan »

Myslel som si, že "len" číta dáta, prevádza ich na audio, odfiltruje digitálne pozadie, zosilní a posiela von. Cenu že robí kvalita toho filtra, použitých zosíkov a vôbec súčiastok, doplnkové funkcie a značka. Dozvedám sa, že prehrávač zvuk dosť i upravuje (ekvalizuje), príklad je FiiO X3 a priebežné aktualizácie (nevlastním, len čo som sa dozvedel). Takže čo všetko robí taký prehrávač? Dík
MetalGod

#2 Příspěvek od MetalGod »

Četl jsem, že takový přehrávače modulujou do hudebního signálu psychovlny ovlivňující peristaltiku trávicího systému.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Duvsan

#3 Příspěvek od Duvsan »

To bolo vtipné.
MetalGod

#4 Příspěvek od MetalGod »

Na blbou otázku blbá odpověď. Kdyby ses nezmínil o "FiiO X3" a já si to nevygůglil, člověk by ani nevěděl, jakej přehrávač (softwarovej, hardwarovej) máš na mysli a kolik jsi toho fetu THC požil.
Různý ekvalizace, úpravy šířky stereovjemu, linearity apod. se tam budou dít, může tam bejt kompenzace frekvenční citlivosti konkrétních sluchátek, nebo třeba odstraňování šumu.
Výrobce si ale takový věci drží zpravidla v tajnosti, takže můžem jen předpokládat.
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Duvsan

#5 Příspěvek od Duvsan »

Pripomínam, že ho nevlastním, mám to z podania. Na začiatku vraj znel "zastrene" a aktualizáciami znel stále svetlejšie. Napokon, pozri toto:
http://technet.idnes.cz/kapesni-prehrav ... _audio_nyv
Ak zalovíš ďalej, každý prehrávač znie nejak. Takže to nie je len surová "hardvérovka". Tie prehrávače ten zvuk nejak "modelujú". Napokon, keď si pustím niečo z telefónu z natívneho prehrávača a z JetAudio, už v tom je rozdiel (natívny znie lepšie). Iný mobil zase inak. Našiel som staré rádio, zase hrá ináč. Mám dva diskmeny, tiež každý dá iný zvuk. Mikroveža tiež inak. Preto ma zaujíma, v čom to tkvie.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“