Jakou koupit televizi ?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Duvsan

#331 Příspěvek od Duvsan »

Odpovedal som za zvuk CRT. Nemiešaj to s HiFi. Na pomery TVP mi pripadal dobrý a lepší možno niečo z rodiny Color 430, repro asi ARN4708. Dva máme v otcovom aute, celkom príma repráky. Od tých čias ma prekvapila jedna plazma a jedno LCD, ale sú až za. Ale každý máme iný vkus...
Dominic

#332 Příspěvek od Dominic »

Mám philips-32pfl3605d/78 a zvuk má zrovnatelný s color 429,takže nie každé lcdčko má chrastítka.
TAKJAN

#333 Příspěvek od TAKJAN »

Tak si pustím zvuk přes HIFI, ne? Hodně dobrý má jeden z posledních CRT Masconů, leží mi na půdě v super stavu. Umí taky dost blbinek. Asi půjde, jen co se bude hodně plést.
kokun

#334 Příspěvek od kokun »

Honza - kokúň

#335 Příspěvek od Pikofarad »

10 věcí, které nám vážně na televizorech vadí

Ten autor snad zakoupil nějaký Sencor,fleky , zelené nebe,modré ksichty,oranžové moře snad skončilo s lampovými Rubíny.
Dnes je možnost telku proklepat na prodejně a kolenovrti si ji pak mohou objednat o 50kč levněji na netu.
EKKAR

#336 Příspěvek od EKKAR »

Bohužel, je to realita - v "šopink" módu jede podsvícení kompletně naplno, jak se přepne na "houm", v rámci zvýšení životnosti podsvěcovacích LEDek se ubere intenzita a najednou je v obraze víc fleků než by tam mělo bejt, to třídění stanic je jedna zoufalost i u drahejch modelů, zákaznická potvora je poločesky-poloukrajinsky hutorující ženská, která o televizi ví jen to, že po obrazovce běhá "míč bjůkenen", ošizenost modelů pro českej trh srovnatelná s "recepturama podle jiný chuti českýho spotřebitele" = co pro jinej trh jde, v Kocourkovsku prostě koupit nejde... Nechci se Babišovy hlásný trouby ani trošku zastávat - ale tenhle článek popisuje v drtivý míře realitu.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Artaban001

#337 Příspěvek od Artaban001 »

Jo, třeba takový Samsung za 25 000 nasype dohromady digitální TV a rádia. A věřil bbych i tomu, že by to i vkusně proložil i analogovýma stanicama, kdyby byly dostupný. Zato kde jaký mizerný STB to krásně rozdělí a seřadí. Tak jsem si říkal, jaký by to bylo, kdyby se televize dělaly jako počítače, takže by jsi při změně digitalizace vyměnil jen kartu tuneru. No a "Sledovači satelitu" by si nemuseli dokupovat tuner vůbec, nebo by zakoupily kartu ze zatelitním tunerem, kdyby nechtěli externí krabičku :-)
Pikofarad

#338 Příspěvek od Pikofarad »

Vlastním 4roky telku 42LD420,v té době nejlevnější 107ka na trhu.Zvuk zcela vyhovuje,žádné fleky nevidím,podsvícení mám tak aby se černá blížila černé což je u lcd slabší vlastnost.Ladění, třídění u LG je logické,jediné co mne nakakalo bylo to zabloknuté USB pro video.Ale už jede 8-)
Před tím jsem měl 82cm 16:9 CRT,vážila snad 50kg,konvergence nic moc,zvuk taky i když tam byl basáček jako subwoofer.Zpět bych neměnil ani za tučný příplatek
:lol:
Dominic

#339 Příspěvek od Dominic »

Ledky,všade samé ledky a hlavne modré,no ja som neprišiel na chuť obrazu lcdčku podsvietenom ledkami.Ako môžu niečo čo vyžaruje tak umelé svetlo použiť na podsvietenie lcd panela.
xsc

#340 Příspěvek od xsc »

Artaban001 píše:Jo, třeba takový Samsung za 25 000 nasype dohromady digitální TV a rádia. A věřil bbych i tomu, že by to i vkusně proložil i analogovýma stanicama, kdyby byly dostupný.
Ne, analogem to neproloží, ten sype zvlášť ovšem od jedničky jako digitál. Takže zmáčknu 1, naskočí 1. program na digitálu. Zmáčknu 1 podruhé a naskočí 1. program analogu. A tak dokola. Tohle dělá Samsung už roky, asi se to nějakýmu Korejci zdá logický :-) Rozumně třídit to jde jen přes soft v PC.
xsc

#341 Příspěvek od xsc »

Dominic píše:Ledky,všade samé ledky a hlavne modré,no ja som neprišiel na chuť obrazu lcdčku podsvietenom ledkami.Ako môžu niečo čo vyžaruje tak umelé svetlo použiť na podsvietenie lcd panela.
TV má normovanou bílou 6500K už od počátku PALu, což je hodně do modra. Takže LEDky nevadí, pokud podsvícení samotné nemá barevnou teplotu ještě vyšší. Pak v černé prosvítá modrá. V menu je potřeba nenechat jejich nastavení, ale nastavit režim film a tím se obvykle nastaví správná bílá (obvykle označená jako teplá2).
Jinak barevná TV je něco naprosto umělého. Stačí svítit třemi sytými barvami (bílá vůbec není potřeba), z nichž ani jedna není oku moc přirozená. Ono si to poskládá :-)
rnbw

#342 Příspěvek od rnbw »

Videl som nejaky maly LG LCD televizor, aj s HDMI aj s VGA. Dokupili k nemu set-top box Magio a vtedy zistili, ze ten kram nepodporuje HDMI-CEC, takze prepinat medzi DVB-T a Magio musia rucne - ako u 🤐, to bolo pred >20 rokmi vyriesenie so SCARTom a VHS. Hlavne, ze ked set-top box vypnu, rotuje na obrazovke 3D kocka s logom LG a napisom "chybi signal".

Na starom tureckom smejde od Vestelu staci zapnut set-top box a automaticky sa to prepne na HDMI. Po vypnuti zase naspat na DVB-T...
TAKJAN

#343 Příspěvek od TAKJAN »

Ten anolog mně tam štve taky. Ale nejhorší je dostat se na film z usb. Menu, nastavení, externí zdroje či co, filmy, potvrdit zdroj. Základní tlačítka TV-NET-EXTERNÍ VSTUP prostě nejsou. A ještě je to tak pitomý, že jeden stisk o kousek vedle a jsem v menu. A tlačítko Netflix jsem musel přelepit, protože je těsně nad info a pokud se překlapnu, vlezu tam a dlouze z toho blbince vylézám. Vážně uvažuju, že DO rozdělám a ten hazjl bloknu uvnitř. Možností nastavení obrazu tisíc, ale stejně si nevyberu a vybírat podle pořadu či scény? A co sakra dělá čistý hlas ve čtyřech úrovních? Tohle je ale nepodstatný, tam se neleze, ale ten výběr základu:-(((
Artaban001

#344 Příspěvek od Artaban001 »

S tím hdmi to mám stejně. Samo si TV přeplo pouze dvbt-t/dvd kombo Samsung. Jak jinak, že? :)
rnbw

#345 Příspěvek od rnbw »

Este jeden detail: takmer kazdy LCD TV ma nejaky vstup, ktorym sa da pripojit PC - VGA, DVI alebo HDMI. Ale takmer ziadny sa neda nastavit, aby fungoval ako monitor - bez signalu sa uspal a so signalom zobudil.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“