Jakou koupit televizi ?

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#346 Příspěvek od ZdenekHQ »

Když si srovnám, kolik toho sleduju na DVB-T a kolik z HDD či Youtube, přestává mě pokrok DVB-T trápit. Než ta moje TV klekne, svoje si odslouží, i kdybych si ji koupil dnes a ne už před rokem. Samozřejmě s pojištěním na 5 let.

Zásadní otázka - hádejte, jaku značku TV si nejčastěji kupují "velká zvířata z EB" ? Nedávno jsme tady cosi řešili a hned to bylo venku... 8-) :D :D

Nápověda - první písmeno je "P".
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
EKKAR

#347 Příspěvek od EKKAR »

Moh by to bejt Filipes, nevím jak ostatní, ale já vsázím na Ujca Macušitu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#348 Příspěvek od ZdenekHQ »

Filipes to není... :)

Mimochodem, kámoš se jako zaměstnanec jedné firmy stal majetkem firmy Samsung a od té doby je poněkud více neklidný...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
xsc

#349 Příspěvek od xsc »

EKKAR píše:Moh by to bejt Filipes, nevím jak ostatní, ale já vsázím na Ujca Macušitu ...
Panasonicu se vyhýbám, protože jeho manažment totálně zblbnul. Jsou to jediné TV, které dnes neumí korektně zpracovat přepínání 4:3/16:9. Nějaký manažerek si totiž vymyslel, že 4:3 na 16:9 obrazovce je fuj, divák přece nechce černé pruhy. Takže to telka buď ořeže nebo roztáhne, korektní 4:3 jde vynutit jen ručně, automaticky se nenavolí. Starší modely s tím neměly problém.
rnbw

#350 Příspěvek od rnbw »

My sme na reklamne ucely do firmy nakupovali Samsungy, ale ta firma je uplne j**nuta. Milion typov, ktore sa menia kazdy mesiac a nedaju sa k tomu zistit ziadne parametre.

Potrebujeme totiz, aby fungovalo HDMI-CEC - na zapinanie a vypinanie TV. A zda sa, ze to u nich funguje iba u tych, ktore su oznacene ako "smart". Ked ale prestali vyrabat nejaky lacnejsi model, tak som nasiel Panasonic, ktory bol este lacnejsi a HDMI-CEC funguje... Ale tiez je to "smart". Predtym som skusal nejaky nesmart a tam HDMI-CEC fungovalo len ciastocne - TV sa dal vypnut, ale nie zapnut.
Dominic

#351 Příspěvek od Dominic »

Najlepšie ked dajú nejaký film v 16:9 formáte lcdčko v obývačke si to samo roztiahne na velkosť panela.Ale colorka v spálni to zobrazí tak že hore hrubý pás dole hrubý pás a v strede úzky obraz ,výsledkom ježe s 67cm obrazovky je len 20cm,no čo už šetria mi tu 30 ročnú madarskú obrazovku.
rnbw

#352 Příspěvek od rnbw »

Praveze ti tam vypaluju pruhy. Mam stary 4:3 projektor a ked zobrazuje nieco v 4:3, tak hore a dole uz vidiet pruhy od letterboxu...
TAKJAN

#353 Příspěvek od TAKJAN »

Já si mohu vybrat ještě z 14:9. Co to je nevím, ale někdy to jde sledovat. Jinak mně to skáče furt do SMART.
xsc

#354 Příspěvek od xsc »

14:9 u některých TV funguje jako kompromis. 4:3 trochu zvětší a ořeže, ale není to tak brutální jako kdyby to zvětšil a ořezal do 16:9. Na rozdíl od smartu to nedeformuje obraz, není to projekce na válec.
U Sony, Samsungu a spousty dalších se nastavují 2 hodnoty. Jestli přepínat automaticky a v jakém režimu zobrazit 4:3. U Panasonicu tam ale nejde nově navolit 4:3.
Naštěstí to v HD už není potřeba řešit a zatím všechny naše TV formátují v HD 4:3 správně.
Naposledy upravil(a) xsc dne 05 bře 2016, 21:04, celkem upraveno 1 x.
konosuke

#355 Příspěvek od konosuke »

synci a děvuchi, tu televku sem objevil na netu bo jinač není žádná (interní dvd, scart pro VHS, DVBT2) jo ale DVB-C co je to zač ? no a napájení DC 12V a mizerný - z toho plynoucí nf výkon zvuku...
http://www.euronics.cz/hyundai-hl-24172 ... Gwodo0YN-g
Naposledy upravil(a) konosuke dne 05 bře 2016, 21:07, celkem upraveno 1 x.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
xsc

#356 Příspěvek od xsc »

DVB-C je norma pro kabelovku.
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#357 Příspěvek od PeteBurns »

Ironia je, ze napriklad smejdy ako Hyundai maju prepinanie rezimov obrazu vyriesene ovela lepsie, ako znackove telky, teraz mam novy aj Hyundai aj Samsung, a ten srot Samsung ma iba 4:3, 16:9 a original, absolutne na høvnø, zatial co ten Hyundai ma 4:3, 14:9, 16:9, zoom, kinoformat a este nieco navyse, dokopy tych rezimov je asi 7 a vzdy sa da najst najvhodnejsi, na Samsungu je casto bud pretiahnuty do stran, alebo je kus obrazu cierny - by ma zaujimalo, kvoli comu tu ponuku nerozsirili, ved je to hanba, ked ma znackova telka mensie moznosti nez lacnejsia neznackova...
Konosuke, zvuk ti moze byt fuk, ved to nebude v obyvacke, ale za tu cenu uz zozenies aj 32"...
xsc

#358 Příspěvek od xsc »

Já mám u starého Samsungu ještě 2 zoomy. Smart Samsung nikdy neuměl a nijak mi nechybí. Stejně používám 1:1 pro HD a 16:9/4:3 pro SD. Jeden z těch zoomů se hodí na to, když vysílají starý 16:9 film formátovaný ještě letterboxem pro 4:3 vysílání.
TAKJAN

#359 Příspěvek od TAKJAN »

Mám 5 nastavení. 16:9, 4:3, 14:9, smart, zoom. V nastavení obrazu se dají ještě měnit další blbiny, kino atd.
p32

#360 Příspěvek od p32 »

Mě stačí, že mám u TV DO s on/off a kanály up/down a že jede barevně. A taky, že umí samozřejmě ten zbytek, ale ten není tak důležitý, ten tam prostě je. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Poradna“