Holení/zastřihování vousů
Moderátor: Moderátoři
Holení/zastřihování vousů
vím, že to moc nesouvisí s elektro, ale přece jen je zde více pánů. Rozhoduji se, co si mám pořídit na holení vousů, buď elektrický strojek, nebo jen zastřihovač vousů. El. strojek jsem nikdy nepoužil a nevím, který by byl pro mé vousy vhodnější (planžetový-Braun nebo frézkový-Philips). Mám spíše jemné vousy, není jich moc rostou pomalu. Nyní vousy krátím 2x týdně zastřihovačem na vlasy, ale po tom zůstávají delší a špatně zastřihuje na složitějších místech (krk, brada). Zastřihovač na vousy krátí nejméně na 0,4 mm, ale nevím jak by to bylo na těch složitějších místech. Žiletkou se neholím, páč mam citlivou pleť. Cena strojku/zastřihovače do 3 000 Kč, co byste doporučily?
Ale narazil jsem na jeden problém!
Celá léta jsem kupoval žiletky značky ASTRA.
A zjistil jsem že poslední léta stojí úplně za hojno!
Po druhém oholení jsou tupé jako prd..!
Minulý týden jsem ale náhodou objevil v drogerii starou a dobrou značku "WILKINSON"
Jsem max. spokojený!
A jelikož u tebe platí "Víte, já když se denně holim, tak krvácim.", tak pro citlivou pleť není stejně moc příjemné si drhnout hubu nasucho frézkami. Holím se z časových i jiných důvodů převážně nasucho. Jenže to asi může dráždit citlivou kůži. Ale dražší strojky jsou vodovzdorné, takže se můžeš holit třeba pod sprchou, i s pěnou. Asi by to mohlo být něco jako "Philips S5400/06 Series 5000" a vejdeš se do požadované ceny.
Edit:Zapomněl jsem napsat, že dvě minuty trvá oholení cca dvoudenního porostu. Dneska jsem se schválně holil hned druhý den a netrvalo to ani minutu. Delším fousům se do strojku nechce tak ochotně jako kratičkým.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
- serviceman
Zase jsem se vrátil k tomuhle ručnímu holítku. http://www.wilkinsonsword.co.uk/men/pro ... o-titanium Nic se nevyrovná čerstvě ostrýmu ručnímu strojku.
Od svojich 18 nosím bradu a fúzy (je mi 66). V tom čase samozrejme neexistovali elektrické stroje. Takže nožnice, hrebeň a britva.
Dnes už iba holiaci strojček výška strihu 6-8mm, a bez nástavca zbytok. Aj na krku, aj po bokoch. Jednoduchý stroj na vlasy, kmitací nôž. Časom používania samoostrením /oterom/ reže lepšie, ako ktorýkoľvek "holiaci" stroj". Inak ani jeden holiaci strojček mi nevyhovel, každý darček od synov sa vrádiľ darovateľovi.
Apropo - jedine "jednobritová" jednorazová britva má u mňa požehnanie, a podľa toho, čo vidím, aj u synov vedie.