Netbook dead

Raspberry, Arduino, Mini-PC a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pepe363

Netbook dead

#1 Příspěvek od pepe363 »

Zdravím,

rozhodl jsem se přetvořit netbook AcerAspireOne 532h na domácí server a z důvodu lepšího chlazení jsem se rozhodl ho vyjmout v plastového obalu se zámeřem ho jako samostatnou základní desku bez akumulátoru a bez displeje umístit do rozvaděče a tam ho nechat běžet.
Vše šlo jak jsem očekával - všechen HW jsem měl vyjmutý na stole i s displejem a vše běhalo jak mělo. Pak jsem rozhodl ověřit zda netbook nabootuje i bez připojeného displeje. A to byla přesně ta chvíle kdy jsem MĚL netbook. Po vypnutí a opětovném zapnutí s displejem je netbook mrtvý. Po zapnutí zahučí větrák, displej ani nezapne podsvícení. Ethernet nic.

- Mám nějakou naději ho znovu uchodit?
- Pokud nemám, prosím o odborné vysvětlení jak je tohle sakra možný, že jsou inženýři v Aceru takhle neskutečně hloupí.

díky moc
mtajovsky

#2 Příspěvek od mtajovsky »

Přesně stejný projev jsem měl u Acera před rokem. Po zapnutí zahučí větrák a po několika sec. je konec. Vadná grafika.
Standa99

#3 Příspěvek od Standa99 »

Zkusil bych ještě resetnout BIOS, odpoj na pár minut baterii, která ho zálohuje.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
pepe363

#4 Příspěvek od pepe363 »

Díky za tip, ale odpojení baterie jsem již zkoušel. Po zapnutí topí na desce jeden velkej integráč, mam za to že odpráská grafika která neni schopná bez displeje přežít.
No nic, je po něm, nicméně jsem dost zapátral a mam na cestě jiný :)
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

To je blbost, musel si to znicit nejako inak. Nejakym skratom alebo statikou.
Odpovědět

Zpět na „Miniaturní počítače (Arduino, Raspberry a další)“