Letošní počasí, nevídané, poblázněné...
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Zítra čekám pod oknem velblouda....
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Já zažil bouřku s bleskama a hromama během sněhový metelice dokonce o Vánocích - v roce 1988 v Moskvě. A nebyl to ohňostroj - ten střílejí až na Novej rok, tohle bylo 25.12. ...kokun píše:Jo už jsem ji min. jednou v únoru zažil - těžké sněhové mraky, ze kterých se to jen sypalo a do toho hromy-blesky.
Zato letos je to jak na jaře - mrznout a sněžit bude zřejmě až v květnu
A kutilmile - nelituju tě
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
V roce 1967 pak Američané spustili ve Vietnamu operaci Popeye. Zakládáním oblaků vyvolávali přívalové deště, jež měly znemožnit vietnamskému protivníkovi dopravovat na jih výzbroj po legendární Ho Či Minově stezce.
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/3 ... tazii.html
Furt ten clanek dopilovavaji, nejdriv vypustili citaci nejakeho USA namestka o tom, ze haarp uz nebude treba (ionosferu dokazem ovlivnovat jinak nebo tak nejak, presnou citaci se nepamatuju) a ted tam dodali korektni protivahu, ze Rusko je stejne.
Ale matně si pamatuju, že když jsem chodil na ZDŠ, tak jedny nebo dvoje uhelný prázdniny někdy kolem roku 1970 taky byly. Jo a taky se chodilo do školy i v sobotu dopoledne...
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
EKKAR píše: A Chvaletice se skoro musely odstavit (4 x 100MW uhelná), protože Labe zamrzlo tak silným ledem, že nepomohly ani ledoborce z Německa a muselo se počkat až tlačný čluny uvolní z ledu obleva - a dráha bez rozmrazovacích tunelů nestačila elektrárnu zásobovat uhlím ...
Tak ti nevím... Chvaletice mají 4 x 200MW (230 je absolutní max) a komplet byly předaný právě 1979. Ale asi tam některý bloky jely i dřív, jak se postupně dostavovala. Měl jsem tam příbuznýho, kterej pamatoval celou stavbu od sanace hrudkovny "kočičího zlata", dále provoz až do roku, kdy to Ježek prošustoval.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Odpoledne jsem šel na pohřeb známému. Zádušní mše začínala ve 14:30. Ještě cestou ke kostelu bylo na slunci "jak ve staré stodole" - docela teploučko, vítr téměř nefoukal.
Než však skončila ta mše (ane ne hodina!) - když jsme vyšli z kostela, tak takový studený vichr a na hřbitově (na kopci) o to silnější. Byl jsem rád, když jsem přišel domů - do tepla.
Do rána i před barákem (320m n/m) bílo - a to jsem čekal, že nasněží až od 400m n/m.