20A už čuchometricky vypálenej, od pohledu černý vinutí výstupní tlumivky na toroidu. Namotaný 4 x 1.2mm asi 9 závitů. Drát černý ale jen na toroidu, mimo toroid červenohnědý smalt. To znamená že nejspíš vyhřátej toroid bude mít vlastnosti dřeva a bude se muset vyměnit za zdravej z PC zdroje a přemotat. Kdysi se tu řešily tyhle vypálený toroidy ale nemůžu nalézt, zda někdo zjistil, proč se to děje. Zajímavý, filtrační tlumivka na feritový tyčce motaná cca 2 mm smaltem je netknutá, takže odběrem ze zdroje to asi nebude. Co takhle špatný ESR za tím toroidem? Co je na tom dál vyhulený jsem nezkoumal.
40A čuchometricky OK ale od pohledu problém. Výstupní usměrňovač na na 4 dvoudiodových šotkách. Vždy 2 a 2 jsou přitažený profilem U na chladič jedním šroubem uprostřed. Čínský soudruh vzal šroub na bejka až se U profil prohnul a bloky se natočily tak, že ztratily celoplošný dotyk s chladičem. Jeden šotek MBR3045 byl komplet proražený od přehřátí, tak jsem ho vypájel a zkusil zdroj přes žárovku. Napětí na vstupní filtraci OK ale na výstupu nic.
Tak jsem cvičně vytáhl dva výkoňáky z měniče a začaly překvápka. Je to osazený mosfetama IRFP840.
Co takhle IRFP 450 N-FET 500V 14A 190W 0J40? To je jedinnej podobnej, co mají u Slona nebo AME v Hradci.
No a dál je otázka, jestli tam nemůže být šrot ještě něco dalšího v řízení, když jeden fet byl šluslej.