Opět LTE

Zkušenosti a problémy s příjmem analogových i digiálních signálů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BIDLO

#91 Příspěvek od BIDLO »

Duvsan píše:Dnes som to skúsil so svojim SD-čkovým Strongom a fakt tam niečo je. Filtre obidva sa ukázali nič moc. Na k60 tlmí tak 2%, na k61 možno 5% a zaberá až vyššie. Takže je tam bandita (asi LTE) a potrebujem niečo ostré, čo spoľahlivo urobí nad k59 koleno. Mohol by byť dobrou voľbu ten IKUSI, ale dať zaň 60€, to si najprv zistím, koľko zapýta za svoje služby servisák.

Aspoň jsi se sám přesvědčil o tom co jsem psal už na začátku a totiž že potlačit rušení na koleně bez předchozího měření bůhvíjakým filtrem, může být také vyhazování peněz z okna. Pokud si i přesto chceš hrát, byť s nejistým výsledkem, tak tip na opravdu dobrý filtr jsem ti dal, nevím proč kdesi hledáš stále jiné.
Duvsan

#92 Příspěvek od Duvsan »

Pripadá mi, že tie, čo som nalinkoval, by mali mať väčší útlm. Maximum TC K59 -- -30dB, zvyšné -60 -- -70dB. A za menej peňazí. Porovnaj si ich. Len ide to, či im hodno veriť. Toť tá otázka.

Ešte som našiel:
https://satelity.ellano.sk/fte-lte-filt ... -5-790-mhz)_32393.html

Graf:
http://ftemaximal.com/images/files/sopo ... 7X0_ES.pdf

Bíno, v čom zaostáva?
BIDLO

#93 Příspěvek od BIDLO »

Je to pěkné ale opakuji znova, pokud nevíš odkud to rušení jde a na jakém kanále, tak je veškerá diskuze jen mlácením prázdné slámy. Tím zde končím,každý nepoučitelný se holt musí vymáchat sám.
rnbw

#94 Příspěvek od rnbw »

BIDLO píše:mlácením prázdné slámy

Duvsan to robi velmi rad. Vid desiatky stran "diskusie" o nicom ohladom CRT obrazoviek alebo reproduktorov. Teraz budu dalsie o filtroch.
BIDLO

#95 Příspěvek od BIDLO »

Moc díky za upozornění, to jsem naštěstí nečetl.
Duvsan

#96 Příspěvek od Duvsan »

Riešime snáď LTE. To snáď začína na k61 a v mojom prípade je v smere príjmu.
Duvsan

#97 Příspěvek od Duvsan »

Tak v mojom prípade zrejme nie je problémom TLE. Skúsil som AMC 110 Lte i LTE 5870 i ich kombinácie a nepomohlo. Buď je rušenie v pásme, alebo je problém v inom (nejaká interferencia či čo). Či filter použijem či nie, pri akomkoľvek zosilnení síce stúpa intenzita, ale klesá kvalita. Pri istej úrovni zosilnenia všetko spadne.
kokun

#98 Příspěvek od kokun »

BIDLO píše:Je to pěkné ale opakuji znova, pokud nevíš odkud to rušení jde a na jakém kanále, tak je veškerá diskuze jen mlácením prázdné slámy. Tím zde končím,každý nepoučitelný se holt musí vymáchat sám.
Honza - kokúň

#99 Příspěvek od BOBOBO »

Vyfoceno alespoň špatně .
Přílohy
IMG_0876.JPG
(59.19 KiB) Staženo 187 x
Standa99

#100 Příspěvek od Standa99 »

To je beztak ono, jsou tam i nějaké charakteristiky. Také mají i jiný, levnější a horší.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od ZdenekHQ »

No, tak jsem sondoval, jak to pokročilo u nás. Zatím jsou to jen info z druhé ruky:

1. obecní úřad sepsal 17 postižených, ovšem bez konaktů, jen jména

2. "montéři" antény nebo ČTU (nevím) prý starostovi řekli, že je to stejně jedno, že by řešili jen občany do vzdálenosti 200m

3. mírně stáhli výkon, teoreticky bych mohl zjistit o kolik, v praxi je to ale úplně jedno...

A tím to skončilo. Já teď marně přemýšlím nad dalším optimálním postupem, ale nejraději bych šel na obecní úřad a poněkud jim vynadal...

Dnes jsem se ptal jednoho z prvních stěžovatelů, a on řekl, že to blbne dál a nějaký "filtr", co kdosi zkoušel, do jeho anténního systému nepasuje...

P.S. Pokud je v tom interním nařízení "ze školení" DVBT nějaká skopičina typu "do 200m", tak chápu, proč je tak strašně tajný. Že, lumco ?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
RadekB

#102 Příspěvek od RadekB »

Zavolej me, popisu ti to. Zadnych 200m tam neni, bezne odladujeme i kolem 1km od BTS (zrovna zitra mam jednu takovou akci) na ucet operatora.
lumca

#103 Příspěvek od lumca »

ZdenekHQ píše:No, tak jsem sondoval, jak to pokročilo u nás. Zatím jsou to jen info z druhé ruky:

1. obecní úřad sepsal 17 postižených, ovšem bez konaktů, jen jména

2. "montéři" antény nebo ČTU (nevím) prý starostovi řekli, že je to stejně jedno, že by řešili jen občany do vzdálenosti 200m

3. mírně stáhli výkon, teoreticky bych mohl zjistit o kolik, v praxi je to ale úplně jedno...

A tím to skončilo. Já teď marně přemýšlím nad dalším optimálním postupem, ale nejraději bych šel na obecní úřad a poněkud jim vynadal...

Dnes jsem se ptal jednoho z prvních stěžovatelů, a on řekl, že to blbne dál a nějaký "filtr", co kdosi zkoušel, do jeho anténního systému nepasuje...

P.S. Pokud je v tom interním nařízení "ze školení" DVBT nějaká skopičina typu "do 200m", tak chápu, proč je tak strašně tajný. Že, lumco ?

Ne, nic takového tam NENÍ!
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já jsem mírně řečeno nasr..., jak se některý problémy neřeší jen protože, že se to zrovna daných úředníků netýká - a to musím přiznat, že jsme se starostem kámoši.

Já Ti RadkuB zavolám, ale rovnou si k tomu napíšu i poznámky, což teď nestíhám, protože musím zas letět něco dělat. Předem dík.

Navíc OU dostal hned na začátku odkaz na toto vlákno, takže se nemůžou vymlouvat, že jsem jim neřekl všechno. Pokud teda někdo z těch chlapů umí číst (úřednice jsou předem omluveny, ty mají jiný starosti).
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
BOBOBO

#105 Příspěvek od BOBOBO »

To jo , do 200m to dělají jen na telefon postiženého , pro ty dále přijedou měřičáci a ti stav potvrdí . Však jsem celou akci popsal . Nejspíš tam sedí nějaká svině , co je proti lidem . U nás vše probíhalo za POMOCI obce lidem .
Odpovědět

Zpět na „Příjem DVB-T, DVB-C, DVB-S, IPTV, FM a dalších“