Obycajne elyty v spinanych zdrojoch
Moderátor: Moderátoři
Proto u pušpul zdrojů, které pojedou většinou naplno, dej tlumivku s menší indukčností, jinak se může stát, že při střídě okolo 35/35 % se jádro přehřeje a toroid vyhoří, pak začne téct zkratový proud a zdroj vydechne.
Druhá tlumivka až za prvním kondem je pouze filtrační na vyhlazení zvlnění a na regulaci zpětné vazby se nepodílí. Proto může být obyčejném tyčovém jádře, protože nevyzařuje.
rnbw píše:Neboli.
Možná nebyly ale v 80. letech určitě jo. Mám tady pulzák z 286 ky, všechny kondy 85 st, jednou tak velký jak dnešní a zdroj stále dupe 24/365 už 19 let a před tím cca 5 let v PC. Vloni jsem ho preventivně rozkuchal a vytahal elyty a změřil na BM509. Všchny měly jmenovitou kapacitu +-20% a RS nekonečno. Tak jsem je zase vrátil.
Jo je to řízený švábem Sharp IR3M02. Jestlipak někdo víte, co to je?
Myslím, že mě přežije.
Je to prostě tím, jak tu v jiným vlákně psal Hill. Dokud měly fabriky svýho fabrikanta, tak ještě vyráběly kvalitní věci.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Celeron píše:rnbw píše:Neboli.
Možná nebyly ale v 80. letech určitě jo. Mám tady pulzák z 286 ky, všechny kondy 85 st, jednou tak velký jak dnešní a zdroj stále dupe 24/365 už 19 let a před tím cca 5 let v PC. Vloni jsem ho preventivně rozkuchal a vytahal elyty a změřil na BM509. Všchny měly jmenovitou kapacitu +-20% a RS nekonečno. Tak jsem je zase vrátil.
Jo je to řízený švábem Sharp IR3M02. Jestlipak někdo víte, co to je?
Myslím, že mě přežije.
Je to prostě tím, jak tu v jiným vlákně psal Hill. Dokud měly fabriky svýho fabrikanta, tak ještě vyráběly kvalitní věci.
Je to obyčejný TL494
- weed_smoker
Je pravda,že dřív byly daleko kvalitnější elyty než dneska,ty modrý TF,PHILIPSy,Mallory,OMD,SIEMENS a hlavně FROLYTy jsem snad nikdy neměl špatný,pokud nebyly poškozený jinak(opálený okolím,rozbitý,propíchlý nebo vystřelený přepětim/polaritou).
S obvodama B260,3842...5,TDA46xx,7660(jen tantaly) a 555 by šly použít i tydle,když v některejch případech fungujou dodnes.