Vysavač ETA NEPTUN, po zapnutí se uzavře plovákem sání

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Milan121

Vysavač ETA NEPTUN, po zapnutí se uzavře plovákem sání

#1 Příspěvek od Milan121 »

Nějak mi to nejde do hlavy.Chlap donesl tento stroj,že chvíli po zapnutí se sníží sací výkon na minimum.A opravdu,po chvíli si sací proud vzduchu přitáhne plovák,jež je umístněný ve sběrné nádobě na vodu.Tento plovák je tam na to,až se zvedne hladina vysáté vody,tak má uzavřít sací otvor.Zkoušel jsem jej otáčet a chová se stále stejně.
Plovák je ve tvaru kelímku na pití,ne koule.
Čím to může být?
Milan121

#2 Příspěvek od Milan121 »

zkrátil jsem plovák(kalíšek) o 1cm a problém přestal.
Ale na důvod jsem nepřišel.
ohryzek36

#3 Příspěvek od ohryzek36 »

Už se z hlavy nepamatuju, co to dělávalo, ale také jsem se s tím několikrát zabýval. Mám dojem, že to způsobovaly buď ucpané filtry (jak ty z venku, tak byl zanesený i ten molitan okolo motoru), nebo to někama podsávalo (kruhové těsnění v motorové části nebo něco takového), případně kombinace obojího. Teoreticky to může způsobovat i nezkompletovaný vysavač (u vodních vysavačů od Zelmeru se to stává při zapnutí bez hadice), případně i vadný plovák nebo těsnění okolo něho.
BOBOBO

#4 Příspěvek od BOBOBO »

Taky mi to , holomek , provede , když mu seberu hadici . :D
Milan121

#5 Příspěvek od Milan121 »

holomek má hadici pěkně u huby
JirkaCZ

#6 Příspěvek od JirkaCZ »

a to mi řekněte jakou to má souvislost ?? Já když pustím Neptuna bez hadice tak to jen šíleně "hrká" a drnčí nejspíš jak se rozvibruje to těsnění co je na kartonu od sáčku... ale jinak saje normálně i bez hadice
Milan121

#7 Příspěvek od Milan121 »

sníží se odpor na straně sání,zvýší se průtok vzduchu a je větší pravděpodobnost že si přicucne plovák a uzavře sání
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od otakarv »

Zdravím. Mám naprosto ten samý problém u svého tohoto samého vysávače, problém přetrvává možná již rok a stále nemohu přijít na to co to způsobuje. Když je sací hubice přiložena k podlaze čímž je omezen volný průchod vzduchu je vše v pořádku a plovák neuzavře přívod vzduchu. Stačí však jenom hubici nadzvednout nebo s vysávačem trochu klepnout a plovák vyskočí a uzavře sání.
Nedávno jsem měnil síťový vypínač tak jsem měl vysávač při té příležitosti komplet rozebraný neboť tam také byly zalepené ventilky u vodního čerpadla tak jsem na něm udělal menší generálku. Filtry jsem povyměňoval za zbrusu nové, molitan co je kolem motoru důkladně vypral, celý vysávač komplet vyčistil od prach, špíny, dal nový sáček ale problém stále přetrvává.
Mě tak napadlo, zda to není náhodou těma sáčkama. Dříve se prodávaly takové co se v nádobě obtočily kolem stěny z jedné i z druhé strany, nyní jsou viz příloha. Možná také jejich materiál je jiný, nevím.
Jinak vysávač saje jako divý na ten svůj věk, za ta léta jsem až nyní na něm měnil ten síťový vypínač.
Nepřišel jste někdo na tu příčinu?
Přílohy
IMG_20160313_195756.jpg
Ještě se zachovala cenovka co jsme za něj dali. 5 999Kčs
(126.57 KiB) Staženo 94 x
IMG_20160313_195727.jpg
(132.07 KiB) Staženo 106 x
IMG_20160312_142113.jpg
(145.32 KiB) Staženo 114 x
KUBO

#9 Příspěvek od KUBO »

Mám doma tiež Neptun a robil mi to isté. Mne pomohlo nalepenie penového tesnenia okolo otvoru kde dosadá gumené tesnenie od motora.
Přílohy
20160313_201510.jpg
(197.15 KiB) Staženo 99 x
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od otakarv »

Já už jsem uvažoval, že bych ten plovák vyndal když se vysává nasucho. Má ten plovák při vysávání nasucho nějakou funkci nebo pouze při vysávání namokro?
JirkaCZ

#11 Příspěvek od JirkaCZ »

ahoj, tohle mi Neptun dělal jen s odpojenou hadicí... hele dáváš tu hadičku na saponát do toho otvoru? v nádržce? zažil jsem u souseda že to měl přicvaklé v místě kde je turbína a táhlo mu to falešně, zkus taky koupit látkové sáčky, jsou daleko průchodnější a déle vydrží :)
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od otakarv »

Tu hadičku dávám samozřejmě do otvoru kde patří, jednou někdo měnil sáček a hadičku dal mimo ale už si nevzpomenu co se dělo v tomto případě.
Vyzkouším radu jak od Martina s tím pěnovým těsněním (ono je pravda že těma rokama to už tam nemusí až tak těsnit jako má) a také Tvojí s látkovými sáčky. Musím s tím něco udělat neboť to je opravdu na zbláznění každou chvíli vypínat vysávač a čekat až plovák spadne dolů. :opravar:
Atlan

#13 Příspěvek od Atlan »

Daj do plavaku maticku alebo skrutku a bude to? Bude ťažší a bude drzat dole, a ked tam bude vodatak vyplava hore, hlavne nenechaj dierku aby to fungovalo a nenasalo vodu.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od otakarv »

Ono ten plovák vypadá jako kelímek obrácený vzhůru dnem takže tu matičku nebo něco jiného bych tam musel přilepit.
Uvažoval jsem o pružině která by plovák tlačila dolů ale to je asi nesmysl.
JirkaCZ

#15 Příspěvek od JirkaCZ »

klidně ten plovák vyndej a když budeš čistit na mokro tak jen vylévej vodu vždy po dvou nádržkách saponátu a nemůže se nic stát a máš po starostech :)
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“