V čem vytvořit webové stránky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
krutor

V čem vytvořit webové stránky

#1 Příspěvek od krutor »

Zdravim,
potřeboval bych vytvořit pro známou internetové stránky (půjčovna svatebních šatů - svatební salon). Nebude to eshop, na stránkách bude nabídka služeb (co salon nabízí) a nějaká fotogalerie (fotky svatebních šatů, bižuterie atd).
Programovat neumím, takže bych to realizoval nějakými redakčními prográmky - WordPress, Joomla, Drupal. Který program byste doporučili? Nebo jak byste to rešili vy?
Díky.
kachle

#2 Příspěvek od kachle »

Zkus www.webnode.cz Je to i zdarna.
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Když jsem se tím bavil (ale dál jak do html jsem se nedostal), tak jsem kdysi používal Front Page. Potom dlouho nic, Front Page už není jak dlouho v Office balíku, tak jsem našel tenhle editor: NVU
Je v češtine, docela intuitivní. Jen mě štvalo, že třeba proto, aby se stránka oteřela v novém okně, tak jsem musel vlézt do zdrojáku a dodatlit to tam ručně.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Hydrawerk

#4 Příspěvek od Hydrawerk »

CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od CZJKP1 »

Třeba FrontPage 2003 nebyl součástí Office 2003. Proto lze mít nainstalovanou "aktuální" offici a k němu FrontPage 2003, ten je dostupný přes warez, sám jsem ho kdysi stahoval.
V "nových" Officech byl nahřažen nástroj FrontPage nástrojem Microsoft Publisher, otázkou je co komu vyhovuje :? ...
hafca

#6 Příspěvek od hafca »

Na to by mohl stačit WYSIWYG Web Builder.
.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Standa99

#7 Příspěvek od Standa99 »

Za mě wordpress (můj oblíbený), ale bude záležet, kde a na čem ty stránky poběží. U většiny redakčních systémů budeš potřebovat PHP+MySQL, ale to snad bude standard u hostingů. V tomhle nemám přehled, vše mi běží na vlastním železe.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
hafca

#8 Příspěvek od hafca »

U zadarmo hostingu to většinou není povolené.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Michal22

#9 Příspěvek od Michal22 »

Já na php natrefil až ve chvíli, kdy jsem na webovkách potřeboval udělat zabezpečený oddíl. Tak jsem si nastudoval něco o htaccess a spol, potom jsem zjistil, že webzdarma zrovna php nepodporoval. Tak nic :D
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
p32

#10 Příspěvek od p32 »

webzdarma podporuje vše.
krutor

#11 Příspěvek od krutor »

Jako hosting pro WordPress bych vybral český hosting, klidně placený. Nebo jsem ještě přemýšlel o vytvoření stránek přímo na tom webnode. Co myslíte že je vhodnější, WordPress nebo webnode?
Naposledy upravil(a) krutor dne 16 bře 2016, 08:59, celkem upraveno 1 x.
p32

#12 Příspěvek od p32 »

Myslým si, že vitvářet ztránky s tvou češtinou by mohlo bít dost trastické. :wink:
Standa99

#13 Příspěvek od Standa99 »

Tohle by sis měl vyzkoušet v klidu doma, co bude pro tebe lepší. Rozjeď si cokoliv na virtuálním stroji, ideálně Linux, nahoď LAMP a testuj. Nauč se aspoň základy s databází (např. phpMyAdmin) a podle toho co ti bude vyhovovat, tak to si potom vyber. Pokud už běží LAMP, tak rozjet např. wordpress, je otázka minut.
.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA :D
Michal22

#14 Příspěvek od Michal22 »

p32- možná dnes, ale před pár roky nee. A pak ty free hostingy povypínaly a mě to už přestalo bavit :D
jova1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jova1 »

Po té co mi O2 zrušilo stránky, jsem si zaplatil web u endory a nelituji. Sice to nevyužívám, ale mají tam i programy zdarma, které by tě mohly zajímat: http://www.endora.cz/stranky-zdarma/webova-vizitka viz další v sekci dole vlevo - Stránky zdarma.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“