Tesla B57c ?

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
konosuke

Tesla B57c ?

#1 Příspěvek od konosuke »

To není (vizuálně) student B57 nebo co ? Nějaká spešl modifikace, bez VU metru.
http://www.sbazar.cz/jaksim/detail/1592 ... i-ve-velmi

aaa, už jasný:
Bez ovládání diaprojektoru, bez reproduktoru a koncového zesilovače, ve skříni jako B5. Byl určen pro vestavbu do jazykových laboratoří

no nic, nechám tak, někoho (možná) zaujme
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
DELONG

#2 Příspěvek od DELONG »

Za socíka sme to mali v jazykovej učebni nemčiny :lol: :lol: . A ešte k tomu boli také obrovské slúchátka :lol: :lol: .
konosuke

#3 Příspěvek od konosuke »

Podle stavu magiče na fotkách usuzuji že nebyl moc používán...je to k nevíře ale léta páně 1982-83 v jazykové laboratoři jisté VŠ v Ostravě fungovaly ještě Tesla Sonety, možná proto že výukové texty byly nahrané na dvoustopém pásku.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Habesan »

Za nás už se k výuce cizích jazyků magnetofony nepoužívaly, tak nevím jestli je ta metoda účinná.
Vlastně se za nás k výuce cizích jazyků nepoužívaly už žádné pomůcky...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Lukas-Peca »

My jsme na gymplu měli v jazykových učebnách zařízení skládající se z kazeťáku s přepínačem vstupů a sluchátky s mikrofonem na stole učitele a sluchátek s mikrofonem na lavicích pro každého žáka. Nikdy se to nepoužívalo, tak ani nevím, jak to mělo fungovat...
konosuke

#6 Příspěvek od konosuke »

Je to výukový stroj neboť u klávesy REC (vlevo červená) má mechanický blokovací zámek jako starší B47 příkladem. Všimněte si že inzerent dále nabízí B42 s ručkovým VU metrem, já jsem v praxi viděl pouze ten "žárovkový white-red" který byl obvyklejší ? Někdo tu raz tvrdil že ručkový.
Vla

#7 Příspěvek od Vla »

konosuke píše: Všimněte si že inzerent dále nabízí B42 s ručkovým VU metrem, já jsem v praxi viděl pouze ten "žárovkový white-red" který byl obvyklejší ? Někdo tu raz tvrdil že ručkový.

Já se zase setkal pouze s ručkovými měřidly.Žárovkové provedení se vyskytovalo zřídka.Asi v Tesle měli nedostatek ručkových měřidel a tak malá série byla vybavena žárovkovým indikátorem :D
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“