V čem vytvořit webové stránky
Moderátor: Moderátoři
P. S.: Sorry za chybejici diakritiku, jsem ve spitale a pisu na tablete s EN klabosnici.
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
MetalGod píše:Spis bych zvazil naucit se zaklady HTML +CSS - je to zatracene jednoduchy a nebudes vytvaret praseciny. Koukni treba na jakpsatweb.cz
Přesně to bych doporučoval taky. Pokud stačí statický stránky, tak těch pár základních HTML tagů se dá naučit celkem rychle. CSS je taky dobrá věc. Kromě zmíněný stránky je taky dobrá JakNaWeb.
Píšu v HTML-Kit 292, je zdarma.
Na stranku jakou potrebujes me prijde WP/Joomla apod jako kladivo na komara...
treba tady si to muzes lehce vyzkouset
http://codepen.io/
Taky jsem zacal delat stranky ve WYSIWYG editoru, ale jak jsem zjistil, ze Exploder kresli jinak, nez Firefox nebo Opera, a ze se to musi v kodu vcelku slozite zaonacovat, a pak, kdyz jsem videl ty zvratky, co vygeneroval editor, holt jsem si rekl, ze se naucim radsi stranky psat rucne, v textovym editoru, minimalisticky, avsak stejne hezky. A jde to. Takze od ty doby cokoliv pisu v textaku.
— Winston Churchill
Dělám výjimečně něco nárazově a kdysi jsem se s HTML hrál (asi 16 let nazpět), dnes bych nahodil nějakou hotovou věc se šablonou (tu max. upravil), protože drbat se s tím ručně, číst manuály, tak to je (pro mě) zabitý čas. V těch redakčních systémech to nakliká myší, včetně přidání čeho si usmyslí.
Na základě těch stránek co se mu libí (mě ne), tak by to stejně vyžadovalo, aby se pohrál i s grafikou, takže pokud s něčím neumí, tak by se to musel taky naučit. Tu grafiku nakonec ještě nařezal a nějak to finálně spatlal.
..
...
Ať žije zdejší FOSILOVNA
A nakonec, zadnej WYSIWYG editor nedokaze ani zpola vyuzit schopnosti techhle jazyku, namisto toho nabizi treba jen par sablon a hotovo.
— Winston Churchill
Ja to nekdy u jednodussich stranek resim tak, ze si treba v gimpu nakreslim celou tu stranku jak bych si to predstavoval ve finale, a pak z toho vyrezu jednotlivy prvky (hodi se pouzivat vrstvy)