Miniaturní třífáz vypínač
Moderátor: Moderátoři
Miniaturní třífáz vypínač
Vačkový z Obzor Zlín jsou docela krávy i na nejmenší proud 10A.
Ideální by byl třípólový páčkový ale může být i kolíbka 3x ON/OFF. U Slona jsem našel tenhle páčkový ale pochybuju, že snese 400V mezi pólama.
V kolíbkách trojpól žádný.
Asi mě nezbyde nic jinýho, než čtyřpólový relé s přídrží ovládaný tlačítky Zap a Vyp
Napadá vás někoho nějakej jednodušší způsob?
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Jirka525 píše:No já bych se ani té "krávě" s vačkami nebránil. To ostatní, co tu bylo bych raději na motor nepoužil. Když už chceš ušetřit místo na panelu, tak třeba malý přepínač na 230/10A plus stykač 400V/10A. Relátka se také na spínání motoru nehodí.
Dyť tam je 0,8A ve fázi a ten vestavnej třípólák je 4/16A a je mžikovej a hlavně ho maji za pár kaček v Nadetě Kosice, což je 8 km daleko.
Záleží na možnostech montáže - pokud má být v rozvaděči tak snad není taková nouze o místo. Malý stykač s tlačítky zabere víc prostoru než ten vačkový spínač z Obzoru. Vhodný spínač na zeď nebo pod omítku jak píše kbulda je taky možnost.
Tohle je přesné označení
ABB 1011-0-0816 CZ 16A
Sendyx píše:To relé má dovoleno AC3 zátěž jen 0,125kW, kdybys použil 55.33, tak tam je 0,37kW. Závěr si jistě uděláš...
Je třeba číst ty papíry a rozumět jím, ne porovnávat hrušky a borůvky.
Ano je třeba opravdu číst ty papíry a rozumět jím, je tam napsáno AC3 jednofázový motor 0,37kW. To znamená jeden kontakt. Takže x 3. Na 560W motoru má relé téměř 100% rezervu.