Tiskarna HP 5610

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
tygrik

Tiskarna HP 5610

#1 Příspěvek od tygrik »

Zdravim. chci se zeptat jestli nekdo prisel do styku na vyse zminovane tiskarne s touto zavadou. proste nejde scaner a tak sem udelal test. Snomaci hlavu da li se to tak nazvat sem dal na konec cele plochy scaneru. a po zapnuti to zajede do vychozi polohy a otestuje si to lampu. jak barevne tak bile svetlo jde videt. Ale kdyz dam sken tak se to ani nehne a hlasi to chybu skeneru. Setkal se uz s tim nekdo ?
serviceman

#2 Příspěvek od serviceman »

Jak ta chyba přesně zní? Na podpoře HP se tato závada objevuje. Co HP Print and Scan Doctor?
Nebojte se skloňovat (i cizí slova).
tygrik

#3 Příspěvek od tygrik »

Kopírování tlačítkem a tisk z pocitace funguje a ssan doktor akorat napsal stazeni ovladacu pro instalaci na pocitac. podotykam te ovladac je nejnovejsi a funkce skaneru ma jit i bez pc. Ale bohuzel nejde. tisk s pocitace jde.Jen dodam kdyz dam scsn doktor tak na tiskarne se obevi info ze je provadeno testovani a pak nastroj nebyl schopen problem vyresit
tygrik

#4 Příspěvek od tygrik »

Vidim to tak, ze to dokupy nedam a koupim zvlast scanner. Ale problem je ze kdyz zapnu tiskarnu tak to chce delat zarovnani kazet no a bez integrovaneho skeneru sem v hajicku :(
kejki

#5 Příspěvek od kejki »

Tuhle firmu nesnáším, strávil jsem odpoledne se zablokovanou tiskárnou a dokumenty ve frontě, které se vymazávaly po jednom při každém restartu a nakonec stejně netiskla. Takže odpojit, odebrat, nainstalovat staré ovladače z CD, zakázat aktualizaci a tiskárna maká jako před dvěma lety. Ukazuje jinak množství inkoustu a mám tušení, že teď sežere i neoriginální kazetu, kterou předtím najednou odmítla.
tygrik

#6 Příspěvek od tygrik »

Ovladac v mem pripade roli nehraje u teto zrady kde nemohu prijit kde zrada je pocitac neni nutny :)
kejki

#7 Příspěvek od kejki »

Tím spíš je v tom firma HP. :evil:
masar

#8 Příspěvek od masar »

Vypadá to, že nefunguje řadič TWAIN, který by měl být součástí OS. :wink:
xsc

#9 Příspěvek od xsc »

masar píše:Vypadá to, že nefunguje řadič TWAIN, který by měl být součástí OS. :wink:
TWAIN je obecné rozhraní pro scannery, něco jako OpernGl pro grafiku. Potřebuje pod sebou funkční ovladač. Mám pocit, že ho HP software ani nevyužívá a přistupuje na driver scanneru přímo.
masar

#10 Příspěvek od masar »

xsc píše:...Mám pocit, že ho HP software ani nevyužívá a přistupuje na driver scanneru přímo.
V tom případě by stálo za to využít TWAIN místo toho nefunkčního software. Já tak obcházím software pro foťák Canon a importuji obrázky jak ze skeneru tak i z Canonu pomocí rozhraní TWAIN např. v programu PaintShopPro v7. :wink:
rnbw

#11 Příspěvek od rnbw »

Neobchadzas. TWAIN je (zastarane - nahrada je WIA) rozhranie pre Windows, ktore umoznuje aplikaciam pristupovat k zariadeniam ziskavajucim obraz (typicky skenery a fotaky). Pristup funguje cez SW/driver od vyrobcu zariadenia.
masar

#12 Příspěvek od masar »

Ano, měl jsem na mysli řadič, který je součástí instalace Windows, tzn. v případě mého Canonu jsem nemusel použít CD se softem od Canonu. Pokud nejsou ve správci zařízení žluté otazníky (či vykřičníky), pak nejde o nic jiného, než to prostě zkusit. :wink:
tygrik

#13 Příspěvek od tygrik »

Zdravim musim vas trochu poupravit. Ja kdyz chci jen treba okopirovat dokument tak ho dam na scaner a zmacknu na tiskarne start bud cernobilej a nebo barevnej a i bez pocitace. Zarovnani kazet mi po spusteni a po otestovani snimaci hlavy vytiskne test stranku tu dam na scaner a dam pokracovat a aini se hlava nehne. Takze pocitac berte jako by nebyl tiskarna ma skenovat dokumenty i bez pocitace ale proste to nejde :(
masar

#14 Příspěvek od masar »

V těch tvých vyjádřeních je pro mě těžké se orientovat. Ale pokud nejde kopírovat bez PC, pak jsou předchozí úvahy asi bezpředmětné a je třeba se zaměřit na HW a FW této AIO. :wink:
kejki

#15 Příspěvek od kejki »

Pokud funguje kopírování, tak funguje scaner.
Vypnout krám ze sítě na delší dobu a odebrat zařízení a znovu nahrát přece není nic světoborného.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“