Program Spectra Scope

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
TAKJAN

Program Spectra Scope

#1 Příspěvek od TAKJAN »

Vyzkoušel jsem tohle, spíš ze srandy s tím, že by se třeba na nějakou nenáročnou práci hodil-nemám přenosný osc. Celkem to funguje, ale netbook i notebook mají šířku pásma na mikrof. vstupu jen asi do 7kHz, což je kur... málo. A vůbec to tak nějak odporuje údajům o vzorkování do 20ti kilo. Line vstup nemají. A nenašel jsem USB zvukovku, která má vstup Line, za rozumnou, tj minimální cenu. Zkoušel jsem to i při nahrávání, končí o tak nízko. Generátor dává lineárně do 200kHz, porovnáváno s velkým osciloskopem..
TAKJAN

#2 Příspěvek od TAKJAN »

Pánové, jaký prosím máte na tohle názor??
TAKJAN

#3 Příspěvek od TAKJAN »

Nikdo neví?
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Habesan »

Jaký výstupní odpor má tvůj generátor?

Zvukovky, které se používají u osobních počítačů, oddělují signál vazebním kondenzátorem. Tím posouvají jeho stejnosměrnou složku (nejlépe nulovou) na napětí o polovině referenčního napětí A/D převodníku.

Viděl bych problém ve velikosti toho kondenzátoru.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
termit256

#5 Příspěvek od termit256 »

TAKJAN píše:Nikdo neví?

Nejak jsem nepochpil co vlaste chces vedet?
Zkonstatovals ze je cela vec na hovno, coz tedy je, ale otazku tam zadnou nevidim. :-)
TAKJAN

#6 Příspěvek od TAKJAN »

Proč noťasový vstup mikrofon chodí jen do 7 kHz. Asi by měl běhat dost výše. Výstupní odpor generátoru asi kiloohm.
Na tom vstupu pro mikrofon je předpětí pro elekret. To jsem zkusil oddělit kondíkem, no změna žádná. Použil jsem i dělič, aby vstup nebyl přebuzen. No prostě jak je to na doprovodném obrázku ke Scope.
termit256

#7 Příspěvek od termit256 »

Rekl bych ze je to tak proste delane. Nepredpoklada se ze by notasem nekdo nahraval koncerty vazne hudby nebo neco podobneho. Ty mikrofony budou urcene pro mluvene slovo a na to 7kHz staci. Je to proste spotrebka a 99% zakazniku to na nic jineho nez na mluvene slovo nikdy nepouzije.
Sice mi prijde ze vetsi sirka pasma by cenu prilis nenavysila, ale kdyz to nikdo nevyuzije...
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Samotny zvukovy kodek da urcite bez problemov aspon 20 kHz, ale je to obmedzene asi zamerne nejakym filtrom kvoli sumu.
TAKJAN

#9 Příspěvek od TAKJAN »

Tak dík. Až budu mít dost sil, vezmu generátor k PC a zkusím LINE IN. Štve mně, že ta USB zvukovka s LINE IN neexistuje. Podívám se na čínu.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“