Sháním dutinkovou lištu 2x40 pinů, dvouřadou, RM 1,27

Přístroje, součástky, náhradní díly. Náhrady součástek, kompatibilita apod.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Michal22

Sháním dutinkovou lištu 2x40 pinů, dvouřadou, RM 1,27

#1 Příspěvek od Michal22 »

Potřebuji protikus pro tuto lištu: http://82.142.91.2/cz/pld-1-27-40s-GES06614672.html
Do DPS, nejlépe SMD (pájecí piny ohnuté o 90°).
Nevíte kde v ČR koupit, případně pod jakým názvem hledat?
Díky
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Michal22

#2 Příspěvek od Michal22 »

Tak už jsem našel, v TME
Nějak se mě před tím schovávaly.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Michal22

#3 Příspěvek od Michal22 »

Ještě dotaz- nemáte tušení, zda v Eagle je pro tyto konektory knihovna? Projel jsem všechny, které připadaly v úvahu, ale našel jsem jen klasickou montáž.
dj_Paul

#4 Příspěvek od dj_Paul »

Zaky

#5 Příspěvek od Zaky »

Většinou, než hodinu hledat, tak je rychlejší si součástku za 15 minut nadefinovat. Opravdu stojí za to se to naučit, není to těžké a řeší to problémy s atypickými požadavky.
Michal22

#6 Příspěvek od Michal22 »

Zaky- no, právě se o to snažím, ale vždy mám problém s jednotkami (mm nebo inch). Tady je navíc rozteč jakoby v palcích, ale ostatní rozměry v mm.
Tak se mě to nějak moc nedaří.
Asi kdybych to vidl jednou u někoho zkušeného, tak by mě to pokoplo. Ale zatím funguji na principu pokus/omyl :(
Zaky

#7 Příspěvek od Zaky »

Naučit se to metodou pokus omyl je sice zdlouhavé, ale asi nejefektivnější, co se tímto způsobem naučím, jen tak nezapomínám. Milimetrový nebo palcový rastr nastavíš ve View/Grid, nastav si přímo grid odpovídající rozteči padů. Pokud přepneš mezi jednotkami MIL (setiny palce) a mm bez editace hodnoty, rastr se nezmění, ale můžeš potom zadávat třeba rozměry SMD padu v mm při palcovém rastru. Je dobré používat vždy nejhrubší možný rastr a v případě potřeby jemnějšího hodnotu pouze celočíselně dělit. Tím se omezí problémy s pady mimo rastr, ke kterým pak nejde doroutovat dráhu.
FHonza

#8 Příspěvek od FHonza »

Docela pěkný návod je od PaJa
Jinak doporučuju pro začátek modifikovat existující prvek v knihovně. Kdyby ti něco nešlo, napiš dotaz do rubriky "Software, Eagle", rád ti poradím.
Odpovědět

Zpět na „Sháňka po přístrojích, součástkách nebo náhradních dílech“