Stropní ventilátory, Motor.

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
vatak

Stropní ventilátory, Motor.

#1 Příspěvek od vatak »

Nazdarek bando mám tu dva stropáky ktere pri sepnuti ventilatoru ( tři rychlosti) tak se sotva hne ale pokud do něho štouchnu tak jede, že by rozběhoví kondík? Dík Za reakci .
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Jestli to jsou muzeální kusy , tak by mohlo pomoci namazat .
Dikobraz

#3 Příspěvek od Dikobraz »

Zdravím, ani jeden ze tří stropních ventilátorů, které mi prošli rukama kondenzátor neměl. Taky byli trojrychlostní s reverzem.
samponek

#4 Příspěvek od samponek »

Má to zkratovací rozběhové vinutí, kondík tam není. Rychlost se přepíná závitama hlavního vinutí.
vatak

#5 Příspěvek od vatak »

Přikládám foto. jinak se jedná o tento typ. http://www.ventilatory.net/catalog/prod ... Alyx8P8HAQ

Jinak při rozjezdu a při otáčení hučí jako by byl zatížen nebo do něho šlo málo štávy :)
Přílohy
IMG_20160324_145006.jpg
(182.16 KiB) Staženo 151 x
Artaban001

#6 Příspěvek od Artaban001 »

Pokud je tam reverzace, na závity na krátko zapomeň. Je tam kondenzátor, však jej máš zobrazen i na fotce. Kondenzátor změř "kapacitoměrem" (buď dělaným, nebo je součástí lepších multimetrů). Pokud je kondík dobrý, zkusil bych změřit odběr. VE VYPNUTÉM STAVU bych zkusil rukou protočit vrtulí, jestli neklade příliš velký odpor - pak ošetřit ložiska. Pokud se Ti chce, a umíš to, stáhni rotor a prohlídni stav vinutí. (každá skupina cívek musí mít stejnou zdravou barvu). Víc s tím neuděláš..
A já jsem zase neviděl stropní větrák, který by neměl kondenzátor. Bývá v tým středu, nebo ve svorkovnici. Ten motor má pár W (do 50W), takže tam nemusí být kondík jak hovado, ale stačí obyč svitkáč na vhodný napětí.
fredis

#7 Příspěvek od fredis »

Asi to bude ten rozběhoví :roll: :cry: :lol: kondenzátor. Fuj.
Rotor rotuje a stator stagnuje...
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“