Jak jsme tady řešili na začátku vlákna ty vyčazený zdroje k modelářským nabíječkám, tak jsem se konečně dostal k tomu, abych je zkusil. Teda objednat si něco na sloním e-šopu, to je na 14 dní i když mají vše skladem.
Tu vypálenou výstupní tlumivku jsem spočítal závity a vyhodil. Trochu odporuje Šampónkovým teoriím, měla jen 11 závitů 6x0,8mm. Přemotal jsem ji na toroid stejnýho rozměru z 400W PC zdroje. Vypadá to, že zdroj maká takže až ho zafutráluju, dám zatěžovací zkoušku.
Druhý zdroj s bouchlými fety taky nějak chodí, ale ti pitomci od slona mi poslali o jeden IRFP460 míň. Tak jsem tam zatím na zkoušku dal 2SK4107. Zdroj jede, ale nemůžu je tam nechat, mají ID o 5A menší a o 70W míň.
Když už jsme u těch zdrojů, mám tady nějakej Siemens průmysl 24V 25A.
Topologie polomůstek, ovšem řízení běs a hrůza na kolmý SMD destičce s kupou švábů. První zdroj, u kterýho vidím chladič na feritu trafa měniče.

Výkonový součástky taky málo běžný, v měniči 2 ks W15NK90Z což jsou N-CHANNEL 900V - 0.40‡- 15A TO-247 350W Zener-Protected SuperMESH™ MOSFETy. Jeden je bouchlej a tak je otázka jestli dát nový oba, cena už není lidová. Aspoň že je má Farnell.
Pak tam jsou ještě paralelně 2 shottky STPS30175CW a od nich jsem vůbec nenašel datašít. V jedný je půlka šluslá, nejspíš ten šlus prorazil fet měniče. Našel jsem jen STPS30170CW, dvojtej šotek 170V/15A. Že by tam byl rozdíl jen těch 5V? Taky ho má Farnell.