Zásobník na odpory (přesunuto)
Moderátor: Moderátoři
Ty šuplíčky používám dodnes a nemám žádný mentální problém s tím, že mají odpory během skladování ohnuté přívody. A navíc mám pohromadě smíchané různé watáže. Na funkci to nemá vliv.
Nakonec jsem udělal systém, kdy mám třeba-
=1R až <1R5
=1R5 až <2R
=2R až <3R
=3R až <4R
=4R až <5R
=5R až <6R
=6R až <7R
=7R až <8R
=8R až <9R
=9R až <10R
Díky tomu mám zabrané dvě patra pro hodnoty <10R, dvě patra pro hodnoty <100R, dvě patra pro hodnoty <1k, dvě patra pro hodnoty <10k, dvě patra pro <100k, dvě patra pro <1M
Odpory pod 1R mám v jiné skřínce (moc jich tam nemám), stejně jako odpory nad 1M.
Možná existuje lepší dělení, ale já si na to už zvykl.
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Ono je to tak, že zpočátku má mladý bastlíř problém šuplíčky naplnit a později zase , jak se vzmáhá, roky přibývají a klesá jeho nadšení a konstruktérská aktivita , má zas opačný problém co se součástkami které nemůže do konce života zpracovat.
Habesan píše:MARS 60 má docela zásadní nevýhodu, že sloupečků je jenom pět, zatímco dekáda E12 má 12 hodnot,...
ja využívam iba 4 šuplíky v jednom rade, piaty mám na nejaké netypické hodnoty/ watáže z tej dekády, takže hodnoty mi idú pekne dekadicky pod sebou. takto mám v jednej MARS skrinke v pohode aj odporové trimre radu E6 a aj nejaké indukčnosti...
Ale už mám vytištěno.
Ty pytlíčky jsou už celý zežloutlý, někdy v roce 1980 jsem je dostal od kámošky magistry z lékárny. Nějak už nevzpomínám, co se v lékárně prodávalo na pytlíčky cca 70 x 120 mm.
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
PavelFF píše:Ukaž co máš vytištěno. Neumím si to představit.
http://www.thingiverse.com/thing:1443409
Nebo chceš fotky?
Mám raději vysouvatelné šuplíčky.
Když někdy narazím na vhodné vyhozené plastové desky, tak si jednou za čas slepím další krabičku jako na obrázku. Není to tak hezké jako 3D tisk ale zase je to zadarmo.
Mně trochu vadilo, že když nejsou šuplíčky vysouvací , že se musí vždy odložit kus stohu jinam, aby se člověk dostal ke spodní části. To je jednak náročnější na prostor (což zrovna nemám) i obsluhu a taky hrozí větší nebezpečí vysypání většího počtu pater než jen jednoho. Mám na zahrádce v kůlně plastové krabičky z Bauhausu na šroubky, matičky, vruty a pod.
Jsou stohovatelné jen tak na sobě, a není to úplně ono. Ale aspoň je každá pevně zavřená víkem.
- Přílohy
-
Suplicky na soucastky.JPG- (114.43 KiB) Staženo 270 x
PavelFF píše:To je jen virtuální obrázek, není? Máš skutečné krabičky? Vyfoť je. Jestli je to pravda, tak to je opravdu moc hezká věc. Jsou stohovatelné na sebe?
Mám raději vysouvatelné šuplíčky.
Je to virtuál STL. Skutečných mám 5 a víko. Samozřejmě, že to je štosovatelný na sebe. Marsácký šuplata mě sr...y, pokud tam je víc vývodových součástek, tak se při otvírání vývody často šprajcujou o lem podlážky nad šupletem. Tady zase musíš dávat bacha, aby se krabka nezvrtla a nevysypala, pokud by se měla znova třídit tak je to na mašli.
Fotky dám zítra, už se mi nechce do dílny.