Zdroj tapedeck Onkyo TA2070
Moderátor: Moderátoři
Zdroj tapedeck Onkyo TA2070
Měl bych na Vás dotaz ohledně napájecího zdroje v tomto stroji.Jedná se konkrétně o část,která dává 12V a 5V.Problém,je v tom,že diodový můstek značně topí a po cca 5min.provozu už na něm neudržím prst,jak pálí.Oba tranzistory také značně "topí" tak mám obavu,aby to náhodou po nějaké době neodešlo.Jinak všechna napětí dle schématu sedí a odebíraný proud je max.800mA.Zkontroloval jsem tedy elyty,jak na kapacitu,tak i ESR i ten keramický kondík C908 a vše se zdá být v normě.Tak se chci zeptat,jestli to není náhodou vlastnost,nebo na co se zaměřit?Díky
- Přílohy
-
Bez názvu.png- (161.18 KiB) Staženo 235 x
Jinak 800mA je docela dost, to se nedivím, že tranzistory topí- vem si, že Q901 musí vyzářit asi 8W!
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Čekal bych opak.
Tak mě napadá, zda opravdu měříš dobře, jestli náhodou to převinuté trafo nedává víc.
Změř všechna napětí, co jsou na tom výřezu ze schematu a dopiš je do obrázku (nejlépe červeně).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- Přílohy
-
Bez názvu1.png- (167.19 KiB) Staženo 175 x
Trochu divné je těch 13V na B Q901, když tam má být 12V (dle zenerky).
Napadá mě, že by tam mohl být nějaký bordel. Zkus se podívat osciloskopem na E Q901 i E Q902. Případně zkontroluj C904 a C906.
A taky změř úbytek na R901- podle toho poznáš, jaký celkový I teče do obou stabilizátorů.