Šrouby spodního víka vytaženy, odšroubována taky hliníková vana a dno se ani nehne
Domaci pekarna TESCO BM07
Moderátor: Moderátoři
Domaci pekarna TESCO BM07
Šrouby spodního víka vytaženy, odšroubována taky hliníková vana a dno se ani nehne
Mám rozdělanou pekárnu Tesco BMS1, původně taky kvůli spadenému řemínku.
Ale vymontoval jsem i unašeč, zjistil jsem následující:
1. hřídel unašeče má v ložisku silnou vůli
2. když ale hřídel vytlačuji ven, tak v místě, kde neběhala v ložisku, už má vůli minimální
3. v místě, kde hřídel běhala v ložisku, jdou vidět nemalé vrypy v povrchu hřídele
4. vnitřní průměr ložiska je 8mm, ale vnější průměr hřídele je 7,96mm, v místě velkého opotřebení až 7,94mm
Tak bych to shrnul tak, že výrazným kurvítkem je hřídel unašeče, potažmo její výroba z chlebové oceli (jak může ložisko z kompozitu vydřít drážky v hřídeli z oceli???).
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
U pekáren s podobnou závadu (motor se točí, ale háky ne), je nejjednodušší diagnostika vytáhnout nádobu a zakvedlat do boku s unašečema - správně by to jít nemělo.
Tak jestli je dělají ocelové a povrchovku žlutým zinkem?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jinak tady u té, co jsem kuchal, je navíc už zestárlý řemen.
Ložisko jsem namazal, řemen vyčistil, složil to, bez těsta to jede.
Je to z rodiny, tak až to zdechne, řeknu jim ať to vyhodí do šmelcu.