Fixační / zapékací válec Pagepro6

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Victronix

Fixační / zapékací válec Pagepro6

#1 Příspěvek od Victronix »

Zrestauroval jsem tuto tiskárnu.
Chci jí využít na tisk DPS na průhlednou fólii.
S touto tiskárnou jsem kdysi začínal a výsledek byl lepší než u dnešních tiskáren.
Optický válec za babku, toner za babku a nakonec jsem objevil vadný zapékací válec.
Nevíte někdo, kde sehnat tento válec nebo jak to opravit?
Obrázek
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Habesan »

Nedávno (předevčírem): t=74683...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Zaky

#3 Příspěvek od Zaky »

Akorát, že tady není válec silikonový, ale hliníkový a na povrchu je vrstvička nějakého nejspíš teflonového povlaku podobně, jako na pánvích s teflonovým povrchem. Obávám se, že opravitelnost není moc reálná. Ale pokud plánuješ tisknout předlohy po fotocestu, mohl by ses snad vejít s tiskem na zdravou část, čímž by se problém stal nepodstatným.
rnbw

#4 Příspěvek od rnbw »

Silikonovy je ten druhy cerveny.

Tento hlinikovy je v novsich tlaciarnach nahradeny filmom ("fuser sleeve"), ktory je nasunuty na vyhrevnom telese a namazany, takze sa po nom klze (otaca).
Victronix

#5 Příspěvek od Victronix »

Zaky > Přesně jak píšeš. Vada se projevuje tak, že tisk v místě odřeného válce vytváří svislý pruh duchů. Není to taková hrůza. S hodně DPS se vlezu do zdravé části.
Ale chtěl jsem dát celou tiskárnu do pořádku. Co se dívám po zapékacích válcích podobných tiskáren (Pagepro 8 ), tak se cena pohybuje kolem litru. Je to hodně. Při nejhorším se zkusím optat v některém e-shopu.
Kdyby jste někdo měl tuto stařičkou tiskárnu na odpis, válec bych uvítal.
Zaky

#6 Příspěvek od Zaky »

Asi tak, pokud se podaří dopasovat něco z nějakého šrotu, má to smysl, jinak ne, nebo sehnat jiný perspektivní šrot s opravitelnou závadou, to může být paradoxně snazší řešení. Já měl třeba před časem docela dobrou tiskárnu, nějaký Brother to byl, vytiskl si své až jednou po zapnutí jaksi selhala regulace teploty fuseru a ten se celý docela ošklivě roztavil, slušně se z ní tenkrát zahulilo, až jsem se lekl. Sehnání fuseru zklamalo, koupil jsem na Aukru za 400,- Laserjet 4050, opravil unášející spojku a je to držák, až je to k neuvěření. Už jsem s ní realizoval i takovou čuňačinu, když jsem neměl toner, že jsem zrecykloval odpadní zásobník, tisklo to taky :-)
Victronix

#7 Příspěvek od Victronix »

Jediné co mě drží u této tiskárny je sytost tisku na průhlednou folii.
rnbw

#8 Příspěvek od rnbw »

Niekde som cital, ze ako docasne riesenie sa da ten valec omotat teflonovou paskou (co sa pouziva na vodovod). Treba zvolit spravny smer, aby sa to pri tlaci neodmotalo. Podla mna to stoji za vyskusanie, je to prakticky zadarmo.

Tie by bolo zaujimave skusit na ten valec navliect "fuser sleeve" vhodneho priemeru (urceny pre nejaku inu tlaciaren).
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#9 Příspěvek od Ivan_Ryger »

Možno jedna otázka mimo témy: kde sa Vám podarilo kúpiť fotovalec? Zhodou okolností mám doma Minolta PP1100, kde by mal byť identický valec.
Zatiaľ je to asi najlepšia tlačiareň na predlohy DPS, ktorú som mal v rukách. P.S. podarilo sa mi ju čiastočne rozbehať pod Win 7, používam PCL driver z HP. Akurát nepodporuje typovú sadu ČR/SR.
Ďakujem.
Ivan
Victronix

#10 Příspěvek od Victronix »

U nás je asi nejlevnější
tonersyp.cz
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“