Oprava Tesla Condor
Moderátor: Moderátoři
- Elektronik55
Pokud "brum" zmizí , připoj rádio XC205 a potom vstup XC204 .
Potenciometr 25K/L dvojitý - občas na polském ALLEGRU , nebo i celá deska.
Někdy stačí prostříknout DIAVOU , ale je to jen na chvilku . Úplně nový se velice těžko shání , ti , co ho mají se neradi zbavují ND .
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- Elektronik55
Já sám jsem měl problém s "brumem" u Condora po výměně axiálních kondenzátorů za radiální v napájení přístroje ! Zvolil jsem špatné připojovací místo ! Dobré na desce - špatné pro filtraci .
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Condory nejsou příliš spolehlivé přístroje. U svého kusu jsem již zažil proraženou diodu ve zdroji, vadný tranzistor v tuneru, úplně zatuhlý potenciometr výšek, v kazeťáku pak vadný tranzistor motorku hlav, vadnou LED, vadný motorek unašečů, o řemíncích a gumovém obložení nemluvě...
- Elektronik55
- Elektronik55
POZOR i nový kondenzátor nemusí být dobrý ! Setkal jsem se s tím u kapacit 2µF!
Řemínky jsou u nás k mání na AUKRU a kladky, mezikola na polském ALLEGRU . Občas jsou tam k mání i celé kompletní desky a moduly.
Přeji příjemnou renovaci.
- Elektronik55
Lukas-Peca píše:To je možné, ale nevysvětluje to, jaktože to dřív fungovalo. Možná prasklý plošňák... Condor je jinak velmi citlivý na impulzy ze sítě, stačí otevřít ledničku připojenou na stejný okruh a ozve se rána, a to ani nemusí být připojený ten nf kabel. Nabastlení kondíků na primár i sekundár trafa nepomohlo.
Bohužel zapojení vstupních dílů není dokonalé , není ani blokované (krom modulu grama) , je pouze signálově rozpojované přepínačem před korekcemi . Díky malé vzdálenosti na přepínači a tištěném spoji dochází k přeslechům , jelikož všechny moduly včetně MGF jsou pod stálým napájecím napětím krom modulu rádia (modul grama až po zasunutí konektoru) . Každý silnější elektromagnetický impuls v okolí ( též mobilní telefony) jsou přístrojem zaznamenávány a idikovány .
Možná by stačilo přepojit tlačítko TAPE , nebo přidat k tomuto tlačítku izostat s dvojicí přepínacích kontaktů tak , aby příslušné moduly byly pod napětím až po stisknutí tohoto tlačítka .
http://www.sbazar.cz/tezkej.pohodar/det ... komunikace
je jich tam, Condorů, víc
- Elektronik55