LCD TV CHANGHONG LT32GT686EB CZ, mizí obraz po zahřátí
Moderátor: Moderátoři
Je toho hodně a víceméně to poslouží jak má, používám ho hlavně na testování LCD panelů kdy tímto způsobem sjistím zda má cenu řešit další opravu
Programovatelnej jsem montoval tenhle ale nechal jsem do něj hahrát můj panej už u prodejce=není univerzál (jak se nahrává jsem neřešil)
http://www.ebay.com/itm/Diy-Monitor-Kit ... XQQQZRyooY
Toto jsem taky měl ale pokazil jsem flashování a tak momentálně smrt, musím vyndat flash a přeprogramovat v programátoru, mělo by umět DivX z USB bohužel tuner analog
http://www.ebay.com/itm/V59-LCD-TV-Cont ... SwezVWxuWV
simeo píše:
zvaty:
- Obyčejné SMD? Ale ta moje flash má kontakty pod sebou - nejsou vidět kontakty do stran. Musel bych jí ohřát páječkou a přitlačit. Jak to pájí ve výrobě?
LGA,BGA pájí horkým vzduchem (automotive někdy v parách) při výrobě v přetavovacích pecích (reflow),opravy pak na rework stanici (jednoduché coučástky jdou i horkovzdušným perem)
V případě desky z FR2 nemá smysl a pokud je to na FR4 tak ty dneska výrobci šidí na hustotě vláken takže s tím práce nic moc někdy i zbytečná.
Ten chladič na něčem trží tak by to mělo jít sundat, na to tu budou profíci kteří se tím živí, nevím jestli to lepidlo vydrží cca 260°C aníž by změnilo vlastnosti,já tohle nedělám.Nebo jestli se to sundá i s chladičem ale to nevím jak by se to dělalo protože na rework stanici bejvá vakuová pipeta která po odpájení BGA nadzvedne z desky.
To máš to samé čím odstranit fixační lepidlo v rozích BGA nedejbože když je to olepený kolem dokola (mechanicky není správná cesta) o silikonu ani nemluvím.
Ještě mám doma opravený 16" LCD-TV SENCOR SLT1653DVD a možná se stane obětním beránkem.
- Přílohy
-
JUG7_820_512.jpg- MAIN BOARD LCD TV 32" CHANGHONG LT32GT686EB s panelem SAMSUNG LTA320AP02
- (289.96 KiB) Staženo 101 x
FR4 sklolaminát https://en.wikipedia.org/wiki/FR-4
Další věcí jsou pak povrchovky (chem Sn,NiAu,Hal,Osp) a nepájivá maska, u ní pak provedení zejména ošetření prokovených otvorů.
Ta deska ti nepomůže 16" je málo, pokud ti to vyjde tak ti to na tom velkým panelu použije pouze část = obraz bude umístěn v jednom rohu v rozlišení jaké má v sobě nahraná ta deska,zbytek panelu zobrazovat nebude.
Pokud ale ta 16" měla stejný rozlišení jako ten velkej panel a stejný Lvds (kanálově a bitově) měla by fungovat fullscreen.
Pozor samozřejmě na napájení panelu 16" měla jiný odběr a zřejmě i napětí!!!
1) SAMSUNG panel má 1366x768 a TV SENCOR také 1366x768, ale rozdíl bude asi kanálově a bitově už kvůli velkému rozdílu rozměrů.
2) SENCOR má napájecí adaptér 12V/2A mimo TV. Při pokusu by deska měla napájení přímo ze zdroje v TV, jen se musím podívat odkud kam co vede kvůli proudu do 32" panelu.
3) Jak jsi psal o univerzálních controllerech, kde se musí nastavit k jakému panelu to chceš připojit - to souvisí asi s kódováním dat, protože rozmístění výstupního konektoru pro LVDS by mělo být totožné pro všechny LVDS. Pokud to správně chápu, tak na panelu nepodporovaném controllerem se ukáže rozházený, či špatný nebo žádný obraz kvůli jinému kódování dat? Takže toto by byl další problém při použití originální desky z jiného TV, kde si nemohu nastavit nebo přepnout k jakému panelu to chci připojit?
- Přílohy
-
SENCOR_SLT1653_DVD.jpg- LCD TV SENCOR SLT 1653 DVD rozlišení 1366x768, napájecí adaptér 12V/2A
- (286.13 KiB) Staženo 100 x
-
SENCOR_SLT1653DVD__displej.jpg- displej SVA156WX1-01TB rozlišení 1366x768
- (285.07 KiB) Staženo 102 x
takhle je řešen ten univarzál je na něm tabulka podle který nastavíš panel ke kterýmu to připojoješ
- Přílohy
-
s-l400.jpg- (68.88 KiB) Staženo 123 x
Datasheety panelů porovnám. Když mám stejné rozlišení, měly by na desce od 16" SENCOR být k dispozici všechny výstupy RxIN0, RxIN1, RxIN2 a RxIN3, které potřebuje panel 32" pro svoje rozlišení.
Podle mého názoru výrobci TV MAIN BOARDů dělají desky aspoň trošku UNI, výrobci TV si vyberou MAIN BOARD, co se jim zrovna pro jejich panel hodí. Proto předpokládám, že už vím asi všechno, aby se to povedlo.
http://www.videoprogress.cz/obrazarna/i ... lor/MSD309
Tvá teorie je víceméně správná (zatím jsem se nesetkal že by to bylo jinak),pokud bys byl schopen naflashovat doma tak jde použít deska z jiné TV (teoreticky jakákoliv po editaci firmwaru), procesor na mainboardu je použit u více desek (výrobců) to máš to samé jako u procesorů u PC, samozřejmě pak už je další věcí jak má být ta TV chytrá.
Samozřejmě sami výrobci by byli sami proti sobě kdyby dělali něco extra (bylo by to extrémně drahé) třeba když měním LCD u notebooka tak je v podstatě jedno co tam dáš za panel pokud dodržíš rozměr je možnost použít panel od několika výrobců.Sám panel má svojí elektroniku takže proto to řeší celkem "jednoduše"
Sám vím jak to děláme v práci,pro několik typů je deska osazena totálně stejně (SMD prvky) ve finále se pouze nahraje jiný program do pracesoru a eventuelně se osadí jiné konektory (THT díly) přestavba osazovací linky něco trvá a to je nevýrobní čas co stojí firmu peníze, ve velkosériové výrobě jako se dělají TV a podobné to nebude jinak.
Já si s "recyklací" LCD panelů hraju už nějaký ten rok a pokud má panel LVDS dá se s tím hrát.
No hlavně 2x měř a jednou řež abys nenapáchal víc škody než užitku
- Přílohy
-
controller_konektory.jpg- controller konektory - vpravo k panelu SAMSUNG a vlevo k TV SENCOR
- (292.72 KiB) Staženo 97 x
-
LSVD_konektory.jpg- LSVD konektory - vpravo k panelu SAMSUNG a vlevo k TV SENCOR
- (280.89 KiB) Staženo 105 x
Zapojení kabelů na straně LVDS se liší jen tím, odkud si bere zem. Kabel CHANGHONG má 4 dráty pro napájení a kabel SENCOR má jen 3. Pokud použiju kabel SENCOR, napájení LVDS modulu jen po třech drátech by mohlo proudově stačit.
Ovšem na druhé straně se zapojení liší podstatně, takže nebudu prohazovat kontakty původního kabelu, čímž mi zůstává možnost případně laborovat s původní deskou, i když to možná nevyužiju. Takže použiju kabel SENCOR.
Teď se koukám po tom, jak to vše propojit.