Dotaz k RFT colormat 4510A

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Oberleutnant

Dotaz k RFT colormat 4510A

#1 Příspěvek od Oberleutnant »

Zkousel jsem k televizi RFT colormat 4510A dalkove ovladani z Tesla color 416 a fungovalo krome zapinani a vypinani.Jak je to mozne?Je tam jiny kod nebo je v tom RFT nejaka chyba?Jak vypadaly originalni dalkove ovladace k tomu RFT?
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Rubíne, mike či jak vlastně...., už zase provokuješ???
marostv
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od marostv »

Nesmejte sa ,to je už pokrok z dukly na RFT :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mourek »

oberleutnant není přezdívka ale profese, a zelený mozek funguje jinak než lidský
sambiliong

Re: Dotaz k RFT colormat 4510A

#6 Příspěvek od sambiliong »

Oberleutnant píše:Zkousel jsem k televizi RFT colormat 4510A dalkove ovladani z Tesla color 416 a fungovalo krome zapinani a vypinani.Jak je to mozne?Je tam jiny kod nebo je v tom RFT nejaka chyba?Jak vypadaly originalni dalkove ovladace k tomu RFT?

Které tlačítko jsi mačkal při tom zapínání? Tím červeným tlačítkem to zapnout nejde. Rozeber nejdřív ten ovladač, přegumuj tvrdou gumou kontaktní plošky a pak to znovu vyzkoušej. (Totiž, abych nezapomněl, ten ovladač zase poskládej dohromady a pak ho znovu vyzkoušej...)
Oberleutnant

#7 Příspěvek od Oberleutnant »

Hille, musim ti rict, ze nemas pravdu, protoze me uz se take podarilo opravit televize pouhym otacenim nastavovacich prvku....ale nechapu, jak se to mohlo samo rozladit, kdyz nektera tv mela jeste zarucni plombu......tvoje odpovedi nejsou vubec pravdive, protoze televize se nemusi nejdriv opravit a pak stelovat nastavovacim prvkem, ale jde to i bez opravy a staci pouze stelovat nastavovacim prvkem.........u dukly bych rek, ze kdyz nesel obraz a delalo to pouze sikme cary, tak to urcite bylo rozladene, protoze presne to same mi delal i Merkur a tam stacilo otacet nastavovacim prvkem uvnitr.....takze si to ihned uvedom a prestan zamykat moje vlakna nebo se neznam......a.....
silio

#9 Příspěvek od silio »

Oberleutnant píše:Hille, musim ti rict, ze nemas pravdu, protoze me uz se take podarilo opravit televize pouhym otacenim nastavovacich prvku....ale nechapu, jak se to mohlo samo rozladit, kdyz nektera tv mela jeste zarucni plombu......tvoje odpovedi nejsou vubec pravdive, protoze televize se nemusi nejdriv opravit a pak stelovat nastavovacim prvkem, ale jde to i bez opravy a staci pouze stelovat nastavovacim prvkem.........u dukly bych rek, ze kdyz nesel obraz a delalo to pouze sikme cary, tak to urcite bylo rozladene, protoze presne to same mi delal i Merkur a tam stacilo otacet nastavovacim prvkem uvnitr.....takze si to ihned uvedom a prestan zamykat moje vlakna nebo se neznam......a.....

Tak týmto svojim názorom,si dal torte čerešničku :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
PabloX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od PabloX »

Ty si isto pisal aj na danyk.wz.cz, stale si otravoval ci mozes tocit pomaly jadrom cievky L602 u rubina... :D :D :D

Aky mas doma merak? Rucickovy ci digitalny?
Hill
Administrátor

#12 Příspěvek od Hill »

Leoši, až po řadu Dukla to ještě někdy šlo, když se rozpadl obraz, "něčím" otočit. Přece jen ta řádková synchronizace nebyla tak stabilní, signál z antény všelijaký..., u předchozích modelů se s tím dokonce počítalo, ty měly nastavovací prvek vyvedený ven na knoflík. Tam to byla vlastnost, nikoli závada. Ale počínaje řadou Dukla to protočení zpravidla pomohlo jen na chvíli a obraz se rozpadl na druhou stranu, protože závada byla jinde.

U novějších přístrojů už točení smysl nemá, dokud nenajdeš a neodstraníš příčinu rozpadlého obrazu. Ten nastavovací prvek za to rozpadnutí totiž nemůže, chyba je vždycky někde jinde. To si vlastně můžeš přečíst i v jiných příspěvcích i v jiných vláknech, ostatní mají stejnou zkušenost.

Seznam otázek jsi dostal v jiném vláknu, neodpovídáš na ně.
Už věřím i tomu, že z měřicí techniky máš doma jen školní pravítko, svinovací metr a kuchyňskou váhu s ohnutou ručičkou.
Ono lze měřit ledasčím. Třeba teď jsem měřil prodlužovačku rámovou pilou na dřevo. Představ si, že je dlouhá 4 pily a 21 zubů...
Uč se základy, protože na tvoje blbé otázky se nedá odpovědět, natož ti dát radu, které bys rozuměl.
Naposledy upravil(a) Hill dne 27 kvě 2007, 16:39, celkem upraveno 1 x.
Hill
Administrátor

#14 Příspěvek od Hill »

Do příspěvku výše jsem mezitím doplnil ještě jednu možnou měřicí metodu.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“