Vysílač na Bučině
Moderátor: Moderátoři
Vysílač na Bučině
Nemá o tom někdo víc info? Třeba kdo je provozovatelem?
P. S.: A ještě jedna věc - čím jsou vlastně plněný ty červený výbojky (pokud to výbojky teda jsou) na vrcholech takovejch staveb?
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
Podle letecké mapy a absenci záznamu na gsmwebu lze vyloučit mobilního operátora.
Myslím, že to bude pro nějakého ISPika..
TV převaděče provozují ČRa na svých stožárech.
A nemůžeš chytat vlnky z Prachovic?
Podle fotek to vypadá ale na ještě starý analog, co se zapomněl demontovat..
Ty výbojky jsou jen červený neony.
- Artaban001
Jo a jinak díky za vysvětlení složení výbojky, i když jsem si myslel, že by to s neónem mělo svítit oranžově. Ale zase třeba může záležet na tlaku plynu, nevím.
— Winston Churchill
Kdo by si album prohlédl a zajmalo by ho napínavé pokračování tak zde http://hrnous.rajce.idnes.cz/Plostiny/#
Taky mám pár RO-ček na rajčeti, jen to teda mám pod zámkem..
Tu mám taky v dáli jedno aktuální poziční http://ok2tnd.rajce.idnes.cz/RO_Hady_2/ ... 115404.jpg
- Artaban001
Jinak pokud pojedeme od začátku tak.. uplně první fotka je satelitní příjem Primy, když začala vysílat nebylo rozumnější propojení, jak to na tyto velké vysílače dostat, takže se prdnula vyhřívaná parabolka, na dalších fotkách dál jsou potom vidět satelitní přijímače do racku i s kartami a kusem plechu, aby je někdo nevytáhnul
Pokračují kapacitní snímače u vchodu, kdyby chtěl někdo přelézat. Potom jsou ještě mikrovlnné senzory kolem "vstupu" na stožár..kdyby někoho napadlo lézt navrch. Každý vysílač se musí zavoláním na hlídací agenturu odstřežit a teprve pak se může lézt dál.. Navíc jsou tam přímé telefonní línky na další vysílače v republice.. Pokračuje to relativně nezajmavýma mikrovlnnýma pojítkama operátorů - internet/gsm/ hasiči, policajti záchranka - vysílačky a spol.
Zhruba uprostřed je část kdy se měnil anténní systém.. narozdíl od Zlína vrtulníkem.. antény si přijeli montovat osobně němci..dokonce sám starý Kathrein.. vrtulníček si nadletěl nad vysílač a zaměřil se na ten červený hadr "na násadě od smetáku" a stál ve vzduchu na jednom místě jak přibitý zatímco němci šroubovali jak divý šrouby na přírubě/redukci hranatý/kruhový konec.. Docela sranda byla v tom, že celá akce se posunula o den dřív, protože byl v televizi nějaký pro němce důležitý snad fotbal - taky měli na autech všude vlaječky
zde http://hrnous.rajce.idnes.cz/Plostiny_2013/
Je ještě malý zbytek,, v podstatě je zajmavý akorát nový rozdělovač a filtrama venku..
Dneska to funguje tak, že je digitální uplink ze zlína, dvě jednotky na jedné anténě na doubravy a z tama zase to samé přeskok do vk.. přenáší se přímo digitální transportstream, něco jako "surový obraz" nahraný na klasickém DVD..
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
1) Krátká a pěkná
2) Krátká a ošklivá
3) Dlouhá a brutální
Chtěl jsem samo jet po tý první, jenže tam je datový připojení EDGE a offfline mapu jsem neměl, takže to podle GPS moc nešlo, přestože jsem ty nový a platný cesty včera vytvářel v gůglích mapách a od včerejšího večera jsou k dispozici všem. A tak jsem odbočil poněkud dál. Von ten vysírač je vidět až na poslední chvíli, mezi stromama je slušně maskovanej. A vybral jsem si samozřejmě při mý smůle trojku
Celý to má na vejšku, pokud by všechny segmenty konstrukce byly stejně vysoký jako spodní, tzn. 5m, asi 40m.
A tady jsou fotky:
- Přílohy
-
B4.JPG- Kříž na vrcholu kopce, jen pár metrů od vysírače
- (288.18 KiB) Staženo 102 x
-
B3.JPG- "Strojovna"
- (285.99 KiB) Staženo 119 x
-
B2.JPG- Detail antén
- (259.18 KiB) Staženo 112 x
-
B1.JPG- Celkovej pohled
- (271.17 KiB) Staženo 106 x
— Winston Churchill