odstranění zalévací hmoty
Moderátor: Moderátoři
odstranění zalévací hmoty
Je to zalité něčím tvrdým černým lesklým. Rád bych, aby to odleptání přežily konektory apod (ve VF modulu budou asi DIP přepínače).
Poradíte, kterou konkrétní chemii zkusit a v jakém pořadí?
- Přílohy
-
DSCF8155_.jpg- (87.54 KiB) Staženo 260 x
Skusal som na zalievacie hmoty dost chemikalii,ale ani jedna nenarusila tu polyuretanovu zalievaciu hmotu. Jedine teplovzduska a opatrne odlupovat. Bohuzial na 90percent znicis nieco,co bude na plosaku naletovane.
Tu mas katalogovy list jednej z tych zalievacich sajrajtov:
http://vuki.sk/sites/default/files/down ... 3nc-sk.pdf
Ked saom sa informoval na odstranenie zalievacej hmoty,tak odpoved bola, ze len mechanicky, a zalievacie hmoty su skor pre "jednorazove" konstrukcie.
Teď když mi vysílač chodí, zkusím poptat samotný přijímač. A nebo tam prostě nabastlim nějaký modelářský ovládání...
Takže myslíš, že je to nějaký polyuretan? Nejsem chemik, jen elektroinženýr... V tom tvém odkazu se píše o tvrdosti gumy, tohle je tvrdý jak pevnej plast. Nehtem to ani nepoškrábu.
Je tam nálepka s nastavením DIP přepínačů. Takže předpokládám, že v RF modulu nějaké budou na nastavení kódu pro párování. A vzhledem k velikosti bych to nerad měnil...
Zkusím co to dělá pod teplem , acetonem apod.
- frantajetel11
Psal jsem do Elchemco. Pan Kozelka mi ochotně odpověděl, že na polyuretan ponořit do toluenu a máčet hodiny až dny. Ale může to poškodit i nějaké součástky. Pokud je to epoxid, tak neví.
V nejbližších barvách jsem koupil nitroředidlo - je to směs toluenu, acetonu, butanolu a ještě něco dalšího. Po 8 hodinách šel vrchní 1mm oloupat šroubovákem.
Zkusil jsem to ohřát horkovzdušnou pájkou. Maximum jsem zkoušel 250°C. Tři téhle teplotě to celkem jde loupat šroubovákem, ale až na PCB jsem se zatím neproloupal. Každopádně to bude práce tak na 10 hodin.