Legrace s fázovkou
Moderátor: Moderátoři
Legrace s fázovkou
Tak tam jedu s ním a na ZŽ pospojovacím CU svítí fázovka, na kolíku taky, na CU trubkách topení taky. Mezi těmahle zeměma a roštem asi 180V. Rošt ale nesvítil. V zápalu boje jsme změřili impedanci, chránič a všechno možný a shodli se že upadl asi PEN. Dole v rozvaděči, přímo pod koupelnou ale vše OK. Byl jsem z toho jelen, ale tak nějak jsem tušil podraz... Ten magor spolu s zedníkem zaházeli starý světelný přívod do koupelny, ucvaknutý, ale odzkoušený na beznapěťový stav jen tak narychlo. Zedník už měl nabranou lžíci:-)) Jenže pak někdo zapnul původní vypínač, který se měl zrušit. No a fáze byla všude na zdi, podlaze a roštu. Bylo mně divný, že ZŽ svítí a o metr níž už ne. Ale v zajetí PEN tohle člověka hned nenapadne..
Asi tři roku nazpět volal mému skorotchánovi jeho kamarád (kterého znám taky x-let)- předělával zrovna elektriku na nově koupeném baráku, na schodišti jej kopnul kábl. Tak vzal majzl a kladivou a sekal. A sekal. A sekal.
Až vysekal asi 7 metrů, tak se dosekal ke krabici, ve které seděl schodišťák..........
Tak jej vypnul a už to nekopalo....
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- weed_smoker
Achab píše:Jak to že chránič nevypnul, je na vyšší reziduální proud nebo ten obvod byl zapojený mimo? Fázovka by na uzemněném pospojování taky neměla svítit ...TAKJAN píše:V zápalu boje jsme změřili impedanci, chránič ...
No prej to byly starý světla,je možný že nebyly přes FI.To pospojování mohlo bejt za ty léta zoxidovaný.
- weed_smoker