Pomoc s návrhem detektoru s optočlenem
Moderátor: Moderátoři
-
unknow
Pomoc s návrhem detektoru s optočlenem
mohl by mi někdo poradit jak navrhnou plošňák pro detektor REM pohybu (pohyb očí při spaní, kdy se zdají sny). Na obrázku je nakresleno jak by to mělo vypadat. Je zde použit COM port - v Delphi si už obsluhu naprogramuji, avšak nevim kde a jaké mají být odpory. Ani nevím jaký optočlen použít a také nevím jaké je výstupní napětí z COM portu. Má s tím někdo zkušenost? Opočlen by měl být schopný detekovat pohyb oční bulvy pod zavřeným očním výčkem. Počítač mi pak vyhodnotí situaci a spustí blikání LED diod. Diody jsou klasické. Pokud by byl někdo schopný navrhnout celý tišťák který by funguval, tak bych mohl připsat jeho jméno so finálního programu.
Díky za nápady.
- Přílohy
-
[Přípona bmp byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]
myslim ze REM se detekuje pres elektricke potencialy merene na povrchu hlavy, kdyz do koupaci cepice udelas par sond natres je vodivo vazelinou a pak pres zesilovace budes merit EEG (nezapomen nasadit na hlavu), tak podle phybovych artefaktu v EEG (po par merenich je odlisich od pripadneho epileptickeho zachvatu, ktery mozna dostanes kdyz si ve snu vybavis sve schema a od artefaktu zpusobechnych kosternim svalstvem) urcis cas, delku trvani a frekvenci opakovani REM, navic si budes moct primo odfiltrovat vysi frekvence a rozlisis i "zakladni vlny" (beta, alfa, delta ,theta).
-
unknow
to nikdo neporadí?
... oprvadu by mi nikdo neporadil?
Děkuji za případné rady !K TÉMATU!
-
unknow
ach muj béďo
-
unknow
lidi !!
Jaké je napětí na COM portu při log.1 a 0 ???
Jaký optočlen použít pro výšeuvedený případ?
Jaké odpory použít?
Mimoto možná by bylo dobré za LED diody dát potenciometr a ršegulovat svítivost diod. Jaký použít? Pokud by vše šlo tak nabízím odměnu - ale púod patentem bude jen moje jméno
i ten obdelnicek s napisem COM PORT je podle me cosi zvlastniho co nevim co ma delat, jestli myslis seriovy port (RS232) tak si myslim ze po nem chces neco co neumi nebo alespon nema takto definovane vyvody
- tominekk
- Kontaktovat uživatele:
Sorry, ale tohle jsem si nemohl odpustit!
P.S.: proč svit LED regulovat potenciometrem? Udělej to pomocí pulzně šířkové modulace.
Pardon, jen si dělím legraci:-)
K tomu návrhu DPS, existuje program Eagle 4.16. Stáhni, spusť a zbytek už snad pochopíš. Poťák si tam dej jakej chceš (pravděpodobně budeš chtíl lineární). Napětí na COM (viz. google a RS232), ale log1=-12V a log0=+12V
Odpory použij obyčejné metalizované na 0,25W.
Docela se těším jak to dopadne.
Edit:
Než jsem napsal svoje, tak se tu oběvili 4 příspěvky