Tetronix 465

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
fredis

#16 Příspěvek od fredis »

Teď jsem mu to psal do SZ :lol: . Pokud mu nebudou sedět napětí, nebo budou zvlněná, tak nemá cenu něco řešit.
tek_fan

#17 Příspěvek od tek_fan »

S těm zdroji u osciloskopů Tektronix to mohu potrvrdit - opravoval jsem si zdroj v Tek 2467 a tam je např společný referenční zdroj pro všechna napětí, takže když je jen trochu ujetý, tak na zroji +5V a - 5V se to třeba ještě vejde do tolerance, ale např u zdoje 80V už to může ujet docela hodně.

Pokud už jsi pracoval s jiným osciloskopem, pak prosím dělej, že následující odstaveček neexistuje a tudíž se ti omlovám.

Ještě k tomu dotazu úplně na začátku - předpokládám, že pokud jsi nepřivedl na vstup nějaký měřitelný signál (třeba z vestavěného kalibrátoru), tak jsi zkoušel přepnout režim spouštění (Trig Mode dole pod pravým velkým knoflíkem přepínání časové základny) na AUTO, protože v poloze NORM se spouští běh paprsku až s příchodem signálu na vertikálním vstupu, který vyhoví podmínkám pro spuštění (úroveň, nízká /vysoká frekvence, náběžná / sestupná hrana a pod.), jinak na obrazovce nic neuvidíš. Já sám jsem byl docela hotový, když jsem se poprvé dostal k osciloskopu a bez předchozích znalostí a návodu jsem se asi 15 minut marně pokoušel (bez signálu na vstupu) vyloudit na obrazovce nějkou tu čáru .
Naposledy upravil(a) tek_fan dne 08 dub 2016, 09:54, celkem upraveno 1 x.
fredis

#18 Příspěvek od fredis »

Kdepak je mu konec :wink: :lol: .
Rotor rotuje a stator stagnuje...
1lubos1

#19 Příspěvek od 1lubos1 »

skusal som osciloskop zapnut zapnut aj v polohe auto..zeleny paprsek se objevi len pri zatlaceni tlacidla finder... mam za to, s odstupom casu pravdepodobne bude nieco so zdrojom ako tu bolo pisane...
Hill
Administrátor

#20 Příspěvek od Hill »

Tlačítko Finder ti přece jen zmenší obraz, abys viděl, kterým směrem máš paprsek hledat.
danhard

#21 Příspěvek od danhard »

A kde se ten paprsek objeví ? Pokud ho nemůžeš posunout do středu obrazovky, tak pak ulítne na tu stranu, kam je ujetej.
Takže jsi tu několikrát napsal, že se ti tam něco objeví, ale nenapsal jsi co ? aby se z toho dalo něco určit.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“