Radiomuseum.org

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Hejnicek

#46 Příspěvek od Hejnicek »

Hned chlapi napravim,
cekal jsem spis, ze to bude marny dotaz.
http://www.radiomuseum.org/r/lorenz_super_150ai.html

Jedna se mi hlavne o fota vnitrku toho stripku.
Hejnicek

#48 Příspěvek od Hejnicek »

Ahoj,
to jsem celkem prosel, ale ten prvni odkaz co jsi dal jsem pres Googla neobjevil. To je nadejne. Hned jdu provest pokus jak to bude vypadat zvetsene. :beer:
ok1hga

#49 Příspěvek od ok1hga »

tohle je pěkná fotka vnitřku . . .
http://www.rmrl.de/radios/30/39_40/lore ... z_2235.jpg
Hejnicek

#50 Příspěvek od Hejnicek »

Tenhle obrazek jsem mel, ale to uz je pomerne prekopany hodne.
Nejlepsi je ten pajsl z Tveho prvniho odkazu, kde vypada skoro vse puvodne, krome toho potenciometru. Ten mam nastesti original i s vypinacem site bocne umistenym a ovladanym posuvem hridele potenciometru.
Franta
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Franta »

hejnicek a ostatní > asi před 10 roky jsem dělal jednoho Lorenze se stejnou skříňkou, ale střídavou verzi, detaily včetně schematu jsou zde:

http://nostalgyradio.cz/moje-sbirka/zah ... super-140w

...navíc rádio jsem obdržel od původního majitele včetně zajímavé historky, je to v komentáři na tech. listu. Jak vidno, fa. Lorenz se v tom čase držela u přijímačů střední třídy jednoho designu, na tehdejší poměry řekl bych elegantního a současně střízlivého, ač to zní skoro jako rozpor.

Pokud by někdo chtěl nějaké schéma z Empfängerschaltungen (samozřejmě nejen Lorenz), napiš SZ.

Ad radiomuseum - něco jsem jim tam také posílal, on to už pár roků nevede ten zakladatel Ernest Erb, byl jsem v kontaktu s jedním ze správců Michaelem Wattersonem, něco jsem jim tam také posílal a také jsem od něj dostal "pozvání" za člena, ale členem jsem se nestal....
Web radiomuseum je gigantické dílo a je pochopitelné, že v takovém nesmírném množství informací a vyobrazení se chyby najdou, já jim ty drobné nedostatky odpouštím, protože jsou to lidi se stejnou diagnosou jako je ta naše :lol:
Hejnicek

#52 Příspěvek od Hejnicek »

Franto, tveho Lorenze jsem objevil pri hledani toho meho.
Jestli muzes, posli mi Ty schema, clovek nikdy nevi kdy se budou hodit a kdy zas na internetu neco kvuli byrokratum zanikne.
Pekny pribeh, pokud vyjimecne nejaky stary stroj dostanu, tez se ptam na minulost.
Muj Lorenz byl dlouho v male dilne a plny od pilin. Brokat je dole trochu rozsypany. Dyha se nekde lehce loupe. Sasi zkorodovane neni, ale nekdo ho kdysi opravoval a predelaval hromadne na hovnaky :(
Alespon zustaly impozantne dlouhe hlavni elyty. Pokud bude jejich vnitrek spatny bubu mit puvodni pouzdra :)
ADUS46

#53 Příspěvek od ADUS46 »

Dobrý den, před několika lety jsem dostal nefunkční předzesilovač Kraus model KPR 100.Celou tu dobu jsem občas scháněl bezvýsledně aspoň schema.Teď jsem získal od stejné firmy tuner Kraus KPT 100, který je funkční.To je důvod, že jsem se vrátil k opravě předzesilovače.KOUPÍM servis manual na KPR 100.Cenu respektuji.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“